Home / AKTUELNO / GORI PARIZ: DEMONSTRANTI ZAPALILI BANKU, UDARILI NA POLICIJU (VIDEO)

GORI PARIZ: DEMONSTRANTI ZAPALILI BANKU, UDARILI NA POLICIJU (VIDEO)

Policija u Parizu privela je 64 osobe tokom protesta pokreta „Žuti prsluci“, prenosi televizija BFMTV pozivajući se na prefekturu policije.

Najmanje 64 osobe uhapšene su u najnovijim protestima „Žutih prsluka“ u Parizu, a prilikom sukoba sa policijom.

Na meti učesnika protesta ponovo su bile luksuzne prodavnice nedaleko od Trijumfalne kapije, a do sukoba s policijom došlo je kada su demonstranti počeli da bacaju dimne bombe i kamenice na policajce na Jelisejskim poljima, kao i da kamenicama gađaju policijska vozila, prenosi AP.

Policija je upotrebila vodene topove kako bi rasterala protestante koji su se nalazili između prodavnica „Kartije“ i „Mon Blan“, a upotrebljen je i suzavac.

Demonstranti su palili gume od automobila i razbijali izloge, pre svega luksuznih radnji kao što su „Kenzo“ i „Lakost“.U međuvremenu, demonstranti su izazvali požar u zgradi lokalne banke.

 

Ovo je 18. nedelja kako se održavaju protesti „Žutih prsluka“ protiv politike predsednika Emanuela Makrona, a ovog vikenda u glavnom gradu Francuske raspoređeno je više policijskih kordona i zatvoreno je nekoliko ulica na desnoj obali Sene.

​Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristofer Kastaner oglasio se putem Tvitera, na kome je napisao da su učesnici protesta tu da bi izazivali nasilje i pravili haos.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …