Home / AKTUELNO / GOTOVO JE! TRAMP SE RAZOTKRIO! Ovakva će biti američka politika prema Rusiji! KREMLJ ODMAH ODGOVORIO!

GOTOVO JE! TRAMP SE RAZOTKRIO! Ovakva će biti američka politika prema Rusiji! KREMLJ ODMAH ODGOVORIO!

tramp
Ministar odbrane SAD Džejms Matis rekao je da je povećanje brojnosti američkih snaga i njihovih saveznika iz NATO-a u Istočnoj Evropi isključivo odbrambena mera.

„To su u potpunosti odbrambene mere“, rekao je on govoreći na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Matis je naglasio da je neophodno da se NATO prilagodi pretnjama koje nastaju na periferiji teritorije Alijanse i izvan njenih granica.

„Svi mi vidimo da je savez naših zemalja sada pod pretnjom s raznih frontova, dok se na periferiji NATO-a i izvan nje formira luk nestabilnosti. Jedinstveni pred ovim pretnjama našoj demokratiji odlučni smo da prilagodimo Alijansu ovome“, rekao je američki ministar.

On je naglasio da su neophodni kolektivni koraci za učvršćivanje bezbednosti.

„Kada je reč o bezbednosti, niko na ovom svetu ne može da je štiti sam. Bezbednost je uvek bolja kada je štiti tim“, naveo je Matis.

KREMLJ ODGOVORIO NA ANTIRUSKU POLITIKU TRAMPA

Kremlj je saopštio da nije razočaran načinom na koji se odnosi SAD i Rusije razvijaju pod američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Kremlj je saopštio da nije razočaran načinom na koji se odnosi SAD i Rusije razvijaju pod američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Saopšteno je i da će perspektivu tih odnosa biti moguće sagledati jedino kada se lideri dve zemlje susretnu.

– Mi nismo gledali kroz ružičaste naočare, mi nikada nismo gajili iluzije, tako da nemamo u šta da budemo razočarani – rekao je novinarima portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov, prenosi Rojters.

On je to kazao odgovarajući na pitanje da li se Kremlj osetio izneverenim zbog nedostatka napretka u poboljšanju odnosa sa SAD nakon inauguracije Trampa, koji se u predizbornoj kampanji založio za pokušaj da obnovi odnose sa Rusijom.

– Nije još uvek bilo suštinskog kontakta između dvojice šefova država. Nije poznato kada će se to desiti.

I verovatno će tek nakon što budu razgovarali biti jasno gde ostaju značajne razlike i gde je moguće otkriti područja za saradnju – naveo je Peskov.

(rs.sputniknews.com)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …