Home / AKTUELNO / GRADONAČELNIK SEVERNE K. MITROVICE: DA SE ROSU NISU POVUKLE, IMALI BISMO RAT

GRADONAČELNIK SEVERNE K. MITROVICE: DA SE ROSU NISU POVUKLE, IMALI BISMO RAT

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić ocenio je da bi na severu KIM izbio rat da se pripadnici ROSU nisu povukle u južnu Mitrovicu.

– U jutrnjim časovima specijalna jedinica Rosu upala je u Kosovsku Mitrovicu pod izgovorm da vode istragu o ubistvu Olivera Ivanovića – rekao je Rakić za Pink.

Kako je dodao, brutalnim upadom na više lokacija uhapsili su četiri naša sugrađanina i odveli ih.

Rakić ocenjuje da je ovo pokušaj da se skrenu tema sa nerazumnih, katastrofalnih odluka prištinskih vlasti o povećenju taksi, ali i zastrašivanja Srba.

– Ono što je zabrinjavajuće jeste da su se građani okupili i da se pripadnici ROSU nisu povukli, imali bi rat – rekao je Rakić.

On je podsetio da je KFOR garantovao da ROSU neće upasti na sever.

– Ovo je povod da se narod uplaši da krene da beži. Ostajemo ovde i nećemo da bežimo. Za 12 sati je zakazan protest – istakao je Rakić.

Ide se ka tome da se izazove sukob, kaže ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić tumačeći situaciju nastalu nakon upada ROSU na sever Kosova, a pre toga dupliranja taksi na proizvode iz centralne Srbije.

Jutrošnji upad jedinica ROSU u severni deo Kosovske Mitrovice pokazuje da je naše ćutanje shvaćeno kao slabost, a simptomatično je i da se to dogodilo baš danas, kada su najavljeni mirni protesti, kaže Jevtić.

Check Also

RATNE SCENE IZ NOVOG SADA: GRADSKA KUĆA ZASUTA MOLOTOVLjEVIM KOKTELIMA, POLICIJA KAMENICAMA (VIDEO)

Nezadovoljni građani koji su se okupili na protestu u Novom Sadu polako se razilaze dok …