Home / AKTUELNO / HAOS NA SAVETU BEZBEDNOSTI UN OKO SIRIJE: Ovako nešto se ne pamti, stanje između Rusije i SAD nikada napetije! (VIDEO)

HAOS NA SAVETU BEZBEDNOSTI UN OKO SIRIJE: Ovako nešto se ne pamti, stanje između Rusije i SAD nikada napetije! (VIDEO)

Hitan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog navodnog napada hemijskim oružjem u sirijskom gradu Duma u Istočnoj Guti, počeo je danas u NJujorku.

Prethodno je specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio da je sastanak sazvan kako bi se skrenula pažnja na lokalne, nacionalne i međunarodne grupe koje su već uključene u oružane sukobe ili još uvek mogu da eskaliraju konfrontacije.

– Nedavni razvoj događaja nosi više nego ikada ranije „opasnost koja okružuje višestruka sporna pitanja na Bliskom istoku“ koja bi mogla imati razorne posledice. Kriza u Siriji može da se razvije u veću krizu međunarodne bezbednosti – rekao je De Mistura.

Snage sirijskog predsednika Bašara al-Asada optužene su da su u subotu koristile hemijsko oružje u napadu na Dumu, gradu pod kontrolom pobunjenika.

Procenjuje se da tokom napada poginulo između 40 i 60 osoba, ali medicinski radnici kažu da bi broj mogao da poraste.

Sirijska vlada je demantovala da su njihove snage izvele bilo kakav hemijski napad.

Početkom ove godine ruska državna ekspertska kuća „Glavgosekspertiza“ odobrila je izgradnju prve plutajuće nuklearke na Čukotki.

Pogledajte video:


Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …