Home / AKTUELNO / HAOS U STRANCI, NIKOLIĆ TOTALNO IZGUBIO KONTROLU: „Ja sam stvorio SNS!“

HAOS U STRANCI, NIKOLIĆ TOTALNO IZGUBIO KONTROLU: „Ja sam stvorio SNS!“

tomislav-nikolic
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić totalno je izgubio kontrolu nad svojim ponašanjem i po svaku cenu pokušava da postane kandidat vladajuće koalicije na predstojećim izborima za šefa države, saznaje „Alo!” iz dobro obaveštenih izvora bliskih SNS-u.

– Potpuno je pogubio konce.

On više ne bira sredstva kako bi se nametnuo za kandidata. Iako dobro zna da mu je rejting izuzetno loš, to ga ne sprečava da svim sredstvima pritiska naprednjake, prvenstveno njihovog lidera Aleksandra Vučića, da ga podrže u ambiciji da ponovo zasedne u fotelju šefa države – objašnjava naš izvor i dodaje da su u stranci poprilično šokirani ovakvim ponašanjem Tomislava Nikolića.

Nikolić: Ja sam stvorio SNS!

Predsednik Srbije otvoreno je poručio da ima 100 odsto podrške unutar SNS-a, a ne samo 82 odsto, na koliko ga je „procenila“ njegova savetnica Stanislava Pak.

 

Na pitanje otkud savetnici Pak taj podatak, Nikolić je rekao da ga iskustvo uverava da su naprednjaci uz njega.

„Ja to nisam istraživao, ali ne znam zašto ne bih imao i 100 odsto. Što ne bih imao? Kao što bi imao i neki drugi kandidat. Valjda stranka, kad nekog predlaže, ona ga podržava 100 odsto.

Ne postoji razlog da me stranka ne podržava. Nisam se nikad zamerao politici stranke, ja sam je osnovao, ja i sad smatram da je to najjača stranka, podržao sam je na parlamentarnim izborima – kazao je Nikolić za jedan dnevni list.

– Sve češće ističe da je on napravio SNS, pokušava emotivno da uceni Vučića. Njega svi u stranci poštuju, ali se dobro zna ko uživa najveće poverenje i ko je neprikosnoveni lider.

To je, naravno, Vučić! Toma ne shvata da su u pitanju brojke, jer prema svim istraživanjima, ako dođe do drugog kruga, on može da izgubi. U SNS-u nisu spremni na taj rizik, jer znaju da bi se u drugom krugu svi urotili protiv njih – zaključuje naš izvor.

Politički analitičar Dragomir Anđelković za „Alo!” takođe ističe da je Nikolić očajan, jer je svestan da su njegove šanse u drugom krugu male i da se zbog toga vrlo verovatno SNS neće odlučiti za njega.

– Oni ne žele da idu na varijantu koja može da ih odvede u poraz. Sada, kada Nikolić shvata da su mu šanse racionalno male, očajnički pokušava da namešta temu da je on prirodni kandidat SNS-a i da ima podršku. Bez ikakvog dogovora sa bilo kim.

Njegova logika je: „Meni nije bitno da li će SNS ili vladajući blok doživeti uspeh ili neuspeh ako ja nisam predsednik“.

Ako je stvarno uz tu stranku, onda je logično da to posmatra iz njene perspektive, iz perpektive neke ideje koju bi trebalo i sam da deli.

Ali on to ne radi, već isključivo posmatra iz svoje perspektive i nebitno mu je kolike su šanse za uspeh, samo mu je bitno da on bude taj koji eventualno može da doživi uspeh – objašnjava analitičar i dodaje da Nikolić na taj način nameće sam sebe SNS-u kao kandidata i ponavlja da ih je on napravio.

– To nije samo emotivna ucena, to je jedna vrsta pokušaja reketiranja, jer on na taj način šalje poruku da može i da radi protiv SNS-a.

Znači, ako sam ih ja napravio, a oni me ne podrže, onda mogu da im budem i protivnik – navodi on i dodaje da objektivno gledano Nikolić nije sam napravio SNS.

– Ne bi Vučić sigurno imao takav rejting da ga članovi i simpatizeri ne smatraju jednako osnivačem kao i Nikolića. Nikolićeve izjave jesu jedna vrsta i emotivne ucene i pokušaja reketiranja stranke – kazao je Anđelković.

Pogazio dogovor!

Premijer Vučić je pred Novu godinu saopštio da će on i predsednik Nikolić predložiti zajedničkog kandidata za predsednika oko 15. februara, ali Toma očigledno nije ispoštovao taj dogovor.

– Oko Sretenja ćemo se zajednički obratiti javnosti i tražiti, kao odgovorni ljudi, podršku zajedničkom kandidatu za kojeg mislimo da može da garantuje dobar rad u budućnosti, zajednički rad sa Vladom i stabilnost – rekao je tada Vučić.

(Alo)

Check Also

CELA SRBIJA JE OVO ČEKALA 7 GODINA: “U BRISELU ĆU TRAŽITI ISPUNJENJE UGOVORA IZ 2013. GODINE..“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je danas na jedinstvo u ne lakoj situaciji i izazovima …