Home / AKTUELNO / HILJADU BRITANSKIH SPECIJALACA poslato u Ukrajinu

HILJADU BRITANSKIH SPECIJALACA poslato u Ukrajinu

SEĆATE li se kako je London u BiH – nekoliko meseci pre njenih opštih izbora – poslao grupu svojih specijalaca i za političke operacije i manipulacije?

Uprkos tome, Milorad Dodik i njegova SNSD imali su najuspešnije izbore dosad. Jedino su Bošnjaci uspeli da Hrvatima za člana Predsedništva BiH ponovo izaberu Željka Komšića.

BiH je za Zapad mnogo manje važna od Ukrajine u kojoj predsendički izbori treba da se održe 31. marta. Zato je u tu zemlju – kako je otkrio Bi-Bi-Si na ruskom – već stiglo „nekoliko grupa pripadnika tajne britanske 77-me brigade“.

U toj brigadi je preko 1000 ljudi a Bi-Bi-Si priznaje da su obučeni za „realizaciju vojnih zadatak preko interneta, psihološki uticaj i informacione operacije“.

Iako se radi o „nekoliko grupa“, može se smatrati da Velika Britanija već sada ima znbačajno vojno prisustvo u Ukrajini.

Britanci su već – i direktno i indirektno – učestvovali u ukrajinskim vojnim operacijama protiv dveju donbaskih republika, a grupe koje su pristigle verovatno imaju zadatak i da pomognu više nego nepopularnom Petru Porošenku da nekako dobije martovske izbore. A takođe: u planiranju i izvođenju novih antiruskih provokacija i operacija.

Britanska vlada već četiri godine realizuje projekat Integrity Initiative sa osnovnom ambicijom pariranja „ruskoj propagandi i lažnim vestima“.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je da je jedini zadatak Integrity Initiative – ocrnjivanje Rusije.

Nije isključeno da je Porošenko po britanskim instrukcijama upravo pozvao sunarodnike da zbog Rusije „drže barut suvim“.

On je nemačkim medijima rekao minule nedelje da Rusija ima nameru da zauzme gradove Mariupolj i Berdjansk. Navodno: zbog otvaranja kopnenog koridora prema Krimu.

Check Also

UDARNO! KRIZNI ŠTAB TRAŽI ZATVARANJE SRBIJE NA NEKOLIKO NEDELJA- SPREMA SE POLICIJSKI ČAS!

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković ocenio je da je jedini način da se …