Home / AKTUELNO / „HLADAN TUŠ“ ZA VUČIĆA: Zaharova stigla u Beograd, i izjavila da Putin i Rusija ne podržavaju podelu Kosova! (VIDEO)

„HLADAN TUŠ“ ZA VUČIĆA: Zaharova stigla u Beograd, i izjavila da Putin i Rusija ne podržavaju podelu Kosova! (VIDEO)

Zagrljaji, poljupci i lepe reči – tako je izgledao današnji susret srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića i portparolke ruskog ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, koja će ove godine biti počasna gošća Sabora u Guči.

Dačić nije krio reči hvale prema Zaharovoj, za koju je rekao da je veliki prijatelj Srbije i da joj uvek pruža podršku.

– Očekujemo do kraja godine posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, sednicu Mešovitog komiteta za saradnju Rusije i Srbije, a ova godina je u znaku našeg jubileja, 180 godina diplomatskih odnosa naše dve države. Uvek sam zahvalan ministru Lavrovu i Mariji na spremnošću da odgovore na naše upite i pozive i pomognu u rešavanju raznih problematičnih pitanja – rekao je Dačić.

On je još kazao da je siguran da će se Zaharova prijatno iznenaditi Saborom u Guči, ali i ljubavlju sa kojom je srpski narod dočekuje.

Zaharova je istakla istorijske veze koje spajaju Srbiju i Rusiju i zahvalila se na pozivu da dođe u posetu. Kako je kazala, iskoristiće ovu priliku da Srbiju još više upozna, i istorijski i kulturno.

– Ovi skupovi nisu deo protokola, mimo pravila su, a nekada je to mnogo bolje – rekla je ona.

Zaharova: Rusija ne podržava razgraničenje

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekla je da Moskva ne podržava razgraničenje kao rešenje kosovskog problema. Kako je istakla, Rusija se zalaže za doslednost i suverenitet srpske teritorije, ali je dodala i da će poštovati odluke koje Srbija donese.

Ona je istakla da je ruska spoljna politika, sviđala se nekome ili ne, dosledna.

– Poštujemo međunarodno pravo i dogovore, ali oni u jednom trenutku kao da postanu samo parče papira. Zato je potrebno ostati dosledan u stavu koji promovišete. Pre svega mislim na ruski stav po pitanju Kosova. On se nije menjao i ljudi u Srbiji to znaju, ne priznajemo nezavisnost Kosova – navela je ona.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …