Home / AKTUELNO / HOLIVUDSKI REŽISER OTVORIO DUŠU: Rat u Srbiji i Bosni su izazvale SAD da bi…

HOLIVUDSKI REŽISER OTVORIO DUŠU: Rat u Srbiji i Bosni su izazvale SAD da bi…

500

Ratove u Bosni i Srbiji inicirale su SAD da bi njima uspostavile i učvrstile NATO kao globalni ofanzivnu silu.

To je rekao Dejvid Rasel, umetnik i tvorac mnogih holivudskih hitova, u ekskluzivnom intervjuu koji danas prenosi portal Kaleidoskop.

„Ratove u Bosni i Srbiji inicirale su Sjedinjene Američke Države da bi njima uspostavili i učvrstili NATO kao globalni ofanzivnu silu. Razni oficijalni pseudoslužbeni razlozi za ove ‘intervencije’ bili su očito jalovo lažni, i tokom vremena na kraju i raskrinkani kao takvi“, kazao je Rasel.

On je rekao da su „ipak, kroz ovu nelegalnu i nemoralnu agresiju na Balkanu, Sjedinjene Države postigle svoj glavni cilj pozicioniranja NATO tako da sad služi kao udarna vojna sila na Bliskom istoku. Trenutni cilj im je Sirija, koja je tek ozbiljno teška greška“.

Budući da je njegova supruga rodom sa prostora bivše Jugoslavije, Rasel je u intervjuu analizirao da li Holivud eks Jugoslaviju i Srbiju u svojim filmovima uglavnom prikazuje kao postojbinu zlikovaca.

„Kada je reč o demonizovanju Srba, kultura SAD sebe zamišlja kao jedinu progresivnu moralnu snagu u svetu. Svaki čovek ili zemlja koja se protivi i odupire tom njihovom izopačenom idealu žigosana je kao neprikosnoveni neprijatelj.

Radije nego da prepuste rukovođenje svoje zemlje Sjedinjenim Državama i njenim saveznicima, Srbi su odlučili da se bore i ova, po meni opravdana i moralno ispravna akcija označila ih je trajno kao neumorne neprijatelje države.

Gledajući trenutni američki histeričan istorijski cilj da Ruse i Kineze označe kao nove ‘loše momke’, mislim da će Srbi u skorije vreme prestati da budu glavni izbor za holivudske negativce“, kazao je Rasel.

(Agencije)

Check Also

EVROPA U PLAMENU: PROTESTI PROTIV „KORONE“ I OBRAČUNI SA POLICIJOM U FRANCUSKOJ, BELGIJI, SLOVENIJI, ENGLESKOJ, NEMAČKOJ (VIDEO)

Veliki broj ljudi okupio se u subotu u centru Londona protestujući protiv mera zaključavanja u …