Home / AKTUELNO / HRVATI U PANICI DIGLI UZBUNU U NATO-u: KINEZI DAJU SRBIJI ORUŽJE OD MILIJARDU DOLARA!

HRVATI U PANICI DIGLI UZBUNU U NATO-u: KINEZI DAJU SRBIJI ORUŽJE OD MILIJARDU DOLARA!

Hrvatska je pokušala da napravi pravu uzbunu u NATO paktupaničnom tvrdnjom da je Kina obećala Srbiji oružje i vojnu opremu vrednu čak milijardu dolara.

Zagreb je poslao tajnu depešu u sedište zapadne vojne alijanse u kojoj se navodi “zabrinutost” zbog najave da će Peking, dati dronove bombardere i PVO sistem FK-3, ali i sarađivati na projektima krstaških raketa domena do 300km.

Hrvati čak tvrde da bespilotne letelice preda Miloradu Dodiku kako bi “osigurao ocepljenje” Republike Srpske od BiH! Da stvar bude neverovatnija, Zagreb se u dokumentu poziva na obaveštajne izvore bliske Pekingu!?

Izvori ističu da su Hrvati od vrha NATA zatražili “hitnu intervenciju zbog sve veće bezbednosne pretnje na Balkanu koju predstavlja Srbija”.

– U poverljivoj depeši koju su hitno poslali NATO paktu, hrvatski agenti navode da su Kinezi obećali Srbima vojnu opremu vrednu skoro milijardu dolara. Takođe navode da će dron prepustiti Republici Srpskoj kako bi se osigurala secesija Republike Srpske od BiH. I zbog toga traže da vrh zapadne alijanse odmah reaguje – kaže izvor.

Politikolog Aleksandar Pavić kaže da je Srbiji potrebno da se naoruža protiv potecialne agresije iz Hrvatske.

– Zagreb je skom da izmišlja svašta o Srbiji kako bi podigao cenu na Zapadu. Sigurno žele da od NATO izvuku naoružanje. Plaše se da ne mogu da pariraju Srbiji u vojnom naoružanju – podvlači Pavić.

Bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević smatra da je Hrvatska na kolenima, pa mora da laže o Srbiji.

– Hrvatska ne može više animirati NATO za promašenju politiku mržnje prema Srbiji. Hrvatskoj mora biti jasno da je Republika Srpska jedina brana islamističkog radikalizma i terorizma. Da nije , BiH bi bila baza ISIS po projektu Alije Izetbegovića – zaključuje Galijašević.

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …