Home / AKTUELNO / HRVATSKI ISTORIČAR TVRDI: AKO KOSOVO BUDE OTETO SRBIMA, DOĆI ĆE DO RATA!

HRVATSKI ISTORIČAR TVRDI: AKO KOSOVO BUDE OTETO SRBIMA, DOĆI ĆE DO RATA!

Hrvatski istoričar Goran Šarić rekao je da je njegov predlog rešenja za KiM je: Srbiji integritet, Albancima suverenitet, mali Šengen otvorenih granica za protok ljudi, robe, kapitala, ideja, monetarna, carinska unija, zajednički vojni savez i politički blok u UN.

To vam je šest-sedam zemalja koje bi uvek u UN glasale isto. Ne mislim da je ovo sjajno, ali je alternativa ratu. Ako se ne sedne i razgovara, desiće se novi sukob. Ako Srbiji otmu Kosovo*, neminovno će biti sukoba, a to nije dobro ni za koga – rekao je on.

– Hrvati su snimili 100 filmova o ovom poslednjem ratu. Zamislite da je Kusturica počeo da snima filmove o Srebrenici u 50 nastavaka. Koliko bi „Oskara“ do sada imao?! Samo je Srbima zabranjeno da nakon 70 godina snime film o sopstvenom stradanju – ogorčen je hrvatski istoričar i teolog.

On kaže da je hrvatski ideal bio katolicizam i Nezavisna država Hrvatska.

– Prošlo je 30 godina. Srba nema, čak su se i Hrvati iselili, Hrvatska je pusta, opljačkana kroz privatizaciju. Igor Mandić je rekao da je Hrvatska neuspešan projekat, a ja mislim da je uspešan jer je pravljena da ne uspe. Svoj suverenitet su ustupili Briselu. Sada se pokazalo da im je cilj bio da se oslobode Srba. Ne vidim da su srećni zbog toga. Nikad Hrvati neće shvatiti da im Srbi nisu neprijatelji, a ni Srbi da im Hrvati nikada neće biti prijatelji – zaključuje u emisiji „Srpski svijet“.

Check Also

ŠEKLER NAJAVIO: OVE KOVID PROPUSNICE SU SAMO UVOD! MORAJU DA VAŽE 24 ČASA!

Od sinoć od 22 sata počela je kontrola ugostiteljskih objekata kako bi se proverilo da …