Home / AKTUELNO / IDE MILU NA MEGDAN: Šešelj u pohodu na Crnu Goru, moguće ujedinjenje Srba!

IDE MILU NA MEGDAN: Šešelj u pohodu na Crnu Goru, moguće ujedinjenje Srba!

seseljLider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj prisustvovaće osveštenju Crkve Arhiđakona Stefana u Gornjem Lipovu, u blizini Kolašina, pišu podgoričke „Dnevne novine“.

List navodi da Šešelj u Gornje Lipovo dolazi na poziv i u organizaciji doktora Milovana Bojića, potpredsednika Srpske radikalne stranke, koji je Kolašinac i koji je jedan od najvećih ktitora novoizgrađene crkve u Gornjem Lipovu.

Osveštanje crkve u Gornjem Lipovu biće obavljeno u subotu 13. avgusta, a taj podgorički dnevnik tvrdi da će Šešelj, osim što će prisustvovati osveštenju crkve, imati i političke aktivnosti.

Planirano je, kako se navodi, da održi i sastanke sa sledbenicima u tom kraju kako bi ojačao SRS pred predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori.
List napominje da je Šešelju bio zabranjen boravak u Crnoj Gori, ali da je ta zabrana u međuvremenu ukinuta i za njegov dolazak više nema nikakvih prepreka.

Šešelj je poslednji javni nastup u Crnoj Gori imao 11. oktobra 1996. godine na centralnom gradskom trgu u Podgorici, uoči kampanje za parlamentarne izbore.

On je proteran iz Crne Gore nakon skupa u Herceg Novom, kada je, kako se navodi, uputio niz uvreda na račun Crne Gore, pa je deportovan za Srbiju po naređenju tadašnjeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …