Home / AKTUELNO / IMA LI KRAJA SRPSKOJ TRAGEDIJI, ZLOČIN IZ STRASTI: Komšiji smrskao glavu, pa ga zapalio u automobilu!

IMA LI KRAJA SRPSKOJ TRAGEDIJI, ZLOČIN IZ STRASTI: Komšiji smrskao glavu, pa ga zapalio u automobilu!

policija-uvidjajZoran Maksić (40) iz sela Jelakci ubio je u noći između nedelje i ponedeljka metalnom šipkom sa više udaraca u glavu i lice svog komšiju Đurđa Ugrinića Đuku (44).

Zoran Maksić je uhapšen i priznao je zločin.

On je tužiocu rekao da je hteo sa Ugrinovićem da raspravi šta je on to imao sa njegovom ženom.

Međutim, počela je rasprava i, kako je rekao, Ugrinić je potegao šipku, koju mu je on oteo i udario ga u glavu. Tu, u malinjaku, smrskao mu je lobanju.

Međutim, Božidar Ugrinić, rođeni brat žrtve, tvrdi da je Zoran te noći sačekao Đurđa u malinjaku, u blizini njegove rodne kuće, i mučki ga iz mraka udario metalnom šipkom u glavu. Kada je ovaj pao na zemlju, kaže Božidar, zadao mu je još desetak udaraca, nakon čega je Đurđe izdahnuo.

– Beživotno telo mog brata ubacio je u njegov „golf“, polio auto benzinom, zapalio i gurnuo niz veliku nizbrdicu. Igrom slučaja, auto je izgoreo, a Đukino telo pronašli smo u šipražju – kaže Božidar.

Božidar dodaje da su Zoran i Đuka bili nerazdvojni prijatelji, te da su od pre godinu dana u zavadi.

– Posvađali su se zbog žene. Zoran je sumnjao da je Đuka ljubavisao sa njegovom nevenčanom suprugom, sa kojom je imao dvoje dece. On je javno pretio Đuki da će ga ubiti, a ovaj odgovarao da je „čist pred bogom i narodom i da ga se ne plaši“ – priča sa suzama u očima Božidar.

Na licima meštana ovog planinskog sela Župe vidljiva je tuga i neverica zbog ubistva komšije Đurđa koji je, kažu, bio oličenje poštenja.

– Bio je vredan i pošten čovek. Pomagao je svima. Eto, šta ti je život, najviše je pomogao Zoranu oko podizanja zasada malina. Njihov sukob je počeo da tinja pre godinu dana. Tada su se razišli sa nevenčanim ženama – objašnjava Rada Panović, vlasnica prodavnice u Jelakcima.

Ona kaže da je Maksić u vanbračnoj zajednici imao dvoje dece, dok Đuka nije imao potomstvo.

– Maksić je živeo 12 godina sa vanbračnom suprugom, koja ga je napustila i vratila se u rodno selo, dok se Đuka sporazumno razišao sa suprugom – kaže Panovićeva.

Brat od strica Radosav Ugrinić ističe da je Đuka bio stub porodice, te da je u protekle dve godine mukotrpno radio i štedeo, kako bi sagradio i opremio novu kuću u selu.

Šipka kojom je ubijen Ugrinić policija je našla u malinjaku, gde je sukob počeo.

Sahrana Đurđa Ugrinića biće obavljena danas na groblju u Jelakcima.

Brat poginuo u Hrvatskoj

Inače, Đurđe je živeo zaseoku Urinići, u selu Jelakci, sa ocem Milošem i bratom Božidarom. Njegov drugi brat poginuo je u Hrvatskoj dok je bio u tadašnjoj Jugoslovenskoj narodnoj armiji, kada je Đuka imao dve godine.

(Blic)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …