Home / AKTUELNO / INTRIGANTNI ŠPANAC PROGOVORIO Pepe Imaz: Radio sam sve pogrešno, samo sam pogoršavao stvari…

INTRIGANTNI ŠPANAC PROGOVORIO Pepe Imaz: Radio sam sve pogrešno, samo sam pogoršavao stvari…

500

Pepe Imaz, koga je Novak Đoković priključio svom stručnom timu pre četiri godine, dao je eksluzivni intervju američkim medijima gde je ‘otvorio dušu’.

Izgleda da prisustvo intrigantnog Španca ne izaziva reakcije samo u Srbiji, već su za njegov lik i delo zaintersovani i inostrani mediji.

Saradnja Imaza i Đokovića poklopila se sa trenutkom u kome je Noletu forma počela strmoglavo da opada, te je javnost glavnog krivca za loše rezultate videla u duhovnom vođi koji propagira mir i ljubav.

Za teniski magazin „Tie Berak“ Pepe Imaz je otvoreno govorio kako je došlo do saradnje i kako se situacija od početka odvijala. A za početak, otkrio je interesantne detalje o sebi i tome kako nije umeo da prevaziđe stres.

„Kažnjavao sam se jer nisam uspevao da ostvarim ono što sam želeo i ono što se od mene očekivalo. Radio sam sve pogrešno. Imao sam bulimiju. Hrana je bila način na koji sam sebi pogoršavao stvari. Pokušavao sam hranom da popunim emotivnu rupu koja je nastala u meni. Onda sam, vremenom, shvatio da je poštovanje i ljubav prema sebi i drugima jedna od solucija“, ovim rečima je počeo Imaz svoju ispovest.

„Kada sam shvatio da mi je to pomoglo, pokušao sam da podelim s drugima svoja iskustva i pokušam da im pomognem“, otkriva Imaz.

A do saradnje je došlo, kao što već i znate, preko brata Marka.

„Marko je prolazio kroz veoma težak period, razgovarajući s njim uspeo sam da mu pomognem da to prevaziđe. Kod njega je ‘upalilo’ i rezultati su bili neverovatni. Markova porodica, kao i sam Novak, želeli su da znaju šta se krije iza svega. Tako sam i upoznao Novaka, recimo pre četiri i po godine“, ispričao je Imaz koji se ogradio od priča da savetuje Đokovića tokom mečeva.

„Sa Novakom samo delim svoja lična iskustva. Nemam ulogu u sportskom aspektu. To što pričamo mu je pomoglo pre četiri godine, tada nije gubio intenzitet igre i energiju“, rekao je Španac a onda se osvrnuo i na ‘vrhunac karijere’ Novaka Đokovića i trenutak kada je osvojio Gren Slem u Francuskoj.

„Kada je Novak osvojio Rolan Garos, uradio je to nakon što je ‘gurao’ neprekidno šest ili sedam godina… Tokom tog vremena nije previše obraćao pažnju na odmor, koji je morao da ima.

Možda je mogao da uzme odmor posle Rolan Garosa, ali je to bila teška odluka, jer su Vimbldon i Olimpijske igre dolazili veoma brzo“, rekao je Imaz koji ima odgovor na pitanje da li će opet biti prvi.

„On je prvi koji želi ponovo da pobeđuje. Ali, nekada se dogodi da jednostavno nemate dovoljno rezervi u svom telu“, zaključio je Pepe Imaz.

(kurir.rs / kurir sport)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …