Home / AKTUELNO / IPAK JE SVE BILA PREVARA VEKA- New York Times otkriva: Tramp odustaje od predizbornih obećanja i polako se pretvara u Obamu-2

IPAK JE SVE BILA PREVARA VEKA- New York Times otkriva: Tramp odustaje od predizbornih obećanja i polako se pretvara u Obamu-2

tramp

Predsednik Tramp, iako je obećao radikalni raskid sa spoljnom politikom Baraka Obame, već je preuzeo nekoliko ključnih elemenata strategije prethodne administracije, uključujući zahtev Rusiji da napusti Krim i pretnje Iranu novim sankcijama zbog testiranja balističkih raketa – ocenio je novom američkom lideru izrazito nenaklonjeni dnevni list New York Times.

List – sa slabo zamaskiranom zluradošću – podseća da je stalna predstavnica SAD pri UN Niki Hejli izjavila Vašington neće ukinuti sankcije protiv Rusije dok ona ne prestane da destabilizuje Ukrajinu i ne povuče trupe sa Krima.

New York Times procenjuje: „Otopljavanje odnosa sa Rusijom bilo je centralni element Trampove spoljne politike u vreme izborne kampanje. U toj meri da su se evropski lideri već spremali da ukinu sankcije uvedene posle aneksije Krima“.

Njujorški list naglašava da je Hejli već svojim prvim nastupom u Savetu bezbednosti UN „umnogome podsetila na svoju prethodnicu Samantu Pauer. Jer, tada je rekla: „Da, mi želimo poboljšanje odnoa sa Rusijom, ali teška situacija na istoku Ukrajine traži jasnu i odlučnu osudu dejstava Rusije“.

Još nova administracija sprema ekonomske sankcije protiv Irana ientične onima koje je Obamina administracija uvela pre nešto više od godinu dana. Štaviše, Bela kuća ne pokazuje nameru da poništi Obamin potpis na atomskom sporazumu sa Irnom.

„Nove administracije često odustaju od radikalnog menjanja spoljne politike svojih prethodnika – iako je to obećavano – zato što se upravljanje državom veoma razlikuje od izbornih kampanja“.

 

(Agencije)

Check Also

ŠEKLER NAJAVIO: OVE KOVID PROPUSNICE SU SAMO UVOD! MORAJU DA VAŽE 24 ČASA!

Od sinoć od 22 sata počela je kontrola ugostiteljskih objekata kako bi se proverilo da …