Home / AKTUELNO / „ISLAMSKA DRŽAVA“ OTVARA NOVI FRONT U SVETU: Ubijaju im vojnike, uništavaju crkve i odrubljuju glave! (VIDEO)

„ISLAMSKA DRŽAVA“ OTVARA NOVI FRONT U SVETU: Ubijaju im vojnike, uništavaju crkve i odrubljuju glave! (VIDEO)

filipini-rat-borba-vojska

„En-Bi-Si njuz“ objavio je reportažu iz najnovijeg uporišta ISIS-a, u kojem militanti još vladaju i uspešno se odupiru napadima vojske.

– Ovo bi mogao da bude Bliski istok, grad pod opsadom, pod vlašću ISIS-a i neprestanim žestokim vazdušnim napadima. Ali ovo nije Irak ni Sirija – ovo je Maravi na Filipinima – navodi reporter Bil Neli. ISIS je zauzeo ovaj grad pre tri meseca. Uprkos bombardovanjima i napadima 3.000 vojnika uz američke specijalce i vazdušne snage, militanti još vladaju ovim područjem, piše Index.hr.

Vođe ISIS-a obučeni u Saudijskoj Arabiji Najveća opasnost su ISIS-ovi snajperisti, koji su već pobili više od stotinu vojnika. Pripadnici oružanih snaga su izjavili da moraju da brane „doslovno ulicu po ulicu“, te da su snajperisti terorista „vrlo dobro obučeni“. ISIS-ovi borci objavljuju zastrašujuće snimke nasilja u Filipinima, uništavaju crkve i odrubljuju glave taocima, kojih još ima na desetine. Krajem maja u jednoj crkvi zarobili su katoličkog sveštenika i vernike, a šefu lokalne policije odrubili su glavu.

Bivši militant je izjavio da su njihovi vođe obučeni u Saudijskoj Arabiji. – Dvanaestorica muškaraca tamo su naučila kako da sastavljaju bombe – rekao je on. „Opasnost od otvaranja potpuno novog poprišta u Aziji“

– Prava opasnost u Maraviju je da će ISIS iskoristiti ovo područje kao „odskočnu dasku“ za otvaranje potpuno novog bojišta u Aziji, dok gubi područja na Bliskom istoku – rekao je Neei. -Američki državni sekretar Reks Tilerson obećao je filipinskom predsedniku Rodrigu Duterteu da će SAD poslati nove vojne snage kako bi pomogle državi u borbi protiv terorista, ali oni ovde drže zatočene civile i uspešno se bore protiv vojske i nastavljaju da šire svoju mračnu poruku svetu – zaključio je reporter „En-bi-si njuza“. Index.hr

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …