Home / AKTUELNO / Ivanić: Prvi mart za srpski narod predstavlja početak rata!

Ivanić: Prvi mart za srpski narod predstavlja početak rata!

ivanic

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da 1. mart, koji se u delu BiH sa većinskim bošnjačkim stanovništvom obeležava kao takozvani „dan nezavisnosti BiH“, srpski narod i on lično doživljavaju kao dan kada je 1992. godine počeo rat, kada je počela patnja svih građana u BiH, a posebno Srba.

Prvi mart je dan koji i za srpski narod i za mene lično predstavlja početak rata. To je bio razlog za rat i to je stvar koju srpski narod nikada neće zaboraviti kao ni licemerstvo onih koji danas osporavaju 9. januar, a slave 1. mart, iako to nije praznik na nivou BiH – istakao je Ivanić.

To je, kaže on, vrhunac licemerstva i nedostatka istih kriterijuma kod većine bošnjačkih političara.
– Za mene 1. mart nije praznik, zato nemam nameru da ga obeležavam i radiću na taj dan.

Taj datum za mene predstavlja početak patnje svih građana BiH, a posebno srpskog naroda u BiH. Oni koji taj datum slave neka ga slave, ali mene na to niko neće naterati – poručio je Ivanić.

On podseća da nelegalni referendum i ubistvo srpskog svata Nikole Gardovića, te paljenje srpske zastave na Baščaršiji 1. marta 1992. godine dovoljno govore o tome šta su tadašnja vlast u Sarajevu i dominantni deo bošnjačkih lidera mislili o Srbima.

– Oni su tada umesto da kazne ubice, od njih pravili svoje heroje – rekao je Ivanić.

(Srna)

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …