Home / AKTUELNO / Ivanka svom ocu smešta propast: Radila je Trampu iza leđa dok je on pravio velike planove za Ameriku!

Ivanka svom ocu smešta propast: Radila je Trampu iza leđa dok je on pravio velike planove za Ameriku!

tramp
Američki predsednik Donald Tramp je još u izbornoj kampanji govorio da će u SAD ponovo oživeti proizvodnju i što će dovesti do otvaranja novih radnih mesta. Međutim, mnogi ga po ovom pitanju nazivaju licemerom, jer njegova ćerka Ivanka svu robu svog brenda proizvodi upravo u Kini.

– Sledićemo dva jednostavna pravila, kupuj američko i zapošljavaj američko – rekao je Donald Tramp u inauguracijskom govoru 20. januara.

Dok je to govorio osam teretnih brodova iz Kine prevozilo je robu sa brendom Ivanke Tramp u Sjedinjene Države.

Najmanje 23 tone cipela, dve tone bluza i najmanje 1.600 novčanika od kravlje kože koji se proizvode pod imenom Ivanke Tramp dopremljeni su iz Kine u Ameriku od Trampove pobede na izborima do 28. februara, pokazuju podaci američke carine.

Za to vreme Tramp optužuje Kinu da nepoštenom trgovinom i valutnim manipulacijama “krade” radna mesta u Americi, a američke firmi osuđuje zbog seljenja proizvodnje izvan domovine.

Ivanka Tramp u Kini ne proizvodi direktno. To čine proizvođači kojima je ona poverila svoj brend: fabrike G-III, Mondani i Mark Fišer.

G-III je 2015. godine robu sa potpisom Ivanke Tramp prodao u vrednosti od 27,5 miliona evra, a u prvih devet meseci prošle godine prodaja je skočila za 12,4 miliona u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodi se u podacima kompanije.

Ali Ivankina linija nije jedini Trampov brend koji se proizvodi u Kini.

U poslednjih 10 godina više 1.200 isporuka tereta iz Kine ili Hong Konga sadržavalo je proizvode, bilo majice, kravate ili cipele, sa prezimenom njujorškog multimilijardera, ukazuju podaci sa carine.

Tramp je u kampanji govorio da je to bilo pametno poslovanje.

– Vrlo je licemerno zalagati se za povratak poslova u SAD, a istovremeno proizvoditi u Kini. Ali u njenu odbranu, teško da bi joj se proizvodnja u Americi isplatila – rekao je stručnjak za američko-kineske odnose Kristofer Balding.

Ivanka je prošli mesec bila na sastanku sa preduzetnicima u Beloj kući kada je njen otac govorio o vraćanju proizvodnje u Ameriku.

– Sve će biti temeljeno na povratku naših radnih mesta – poručio je.

Ali ne baš odmah: koji dan nakon toga sastanka jedna fabrika u Kini primila je narudžbu za 10.000 cipela sa potpisom Ivanke Trump za iduću sezonu, objavili su kineski mediji.

(Hina)

Check Also

ŠEF MAFIJE U FILADELFIJI: MOJI LjUDI SU POPUNILI 300.000 GLASAČKIH LISTIĆA ZA BAJDENA

Donald Tramp najavio je da će uskoro biti objavljena važna informacija koja se, kako je …