Home / AKTUELNO / IZRAELCI ŠIRE SUKOB: Podigli tenkove, avione… (VIDEO)

IZRAELCI ŠIRE SUKOB: Podigli tenkove, avione… (VIDEO)

Na hiljade Palestinaca izašlo je od juče ponovo na ulice Gaze i okupirane Zapadne obale u protestu protiv američke odluke o priznavanju Jerusalima za glavni grad Izraela, preneo je Rojters.

Palestinski izvori navode kako je najmanje 50 demonstranata ranjeno nakon što su izraelske snage bezbednosti otvorile vatru na njih.

Predstavnica izraelske vojske, koja je danas održala konferenciju za novinare, nije negirala da su izraelske snage otvorile vatru, ali je istakla da je taj potez bio nužan jer su demonstranti predstavljali direktnu pretnju za izraelske vojnicima.

Ona je, takođe, istakla da su se njihove snage suočile s oko 4.000 demonstranata na prostoru Zapadne Obale i navodi da su se snage bezbednosti prvenstveno obračunavale sa njima upotrebom suzavca, prenosi Rojters.

Žestoke demonstracije palestinskih demonstranata uz povike „Smrt Americi, Izraelu i Trampu“, ali i „Ni Gaza, ni Liban, dajem život za Iran“, održane su i u Gazi:

Nakon demonstracija i otvaranja vatre izraelskih bezbednjaka prema demonstrantima, buknula je i nova razmena vatre između palestinskih militantnih organizacija i izraelske vojske.

Razmenu vatre započeli su Palestinci koji su ispalili nekoliko raketa koje je, bez većih poteškoća, presrela izraelska „Gvozdena kupola“.

Na snimku ispod možete videti izraelske građane koji slušaju uputstva sa razglasa i lež na zemlji  dok „Gvozdena kupola“ radi svoje, kao i dejstvo izraelskog protivraketnog sistema:

Izraelska vojska je ipak uzvratila tenkovskom vatrom i sa nekoliko vazdušnih napada.

Demonstracije su, još masovnije, nastavljene i danas, a izraelske snage bezbednosti su tokom noći, prema tvrdnjama palestinskih aktivista, uhapsile veliki broj mladih Palestinaca.

(Pravda)

Check Also

DANAS DVA VELIKA PROTESTA U BEOGRADU

Nakon jučerašnje blokade puteva širom Srbije, danas će u Beogradu biti održana dva protesta – …