Home / AKTUELNO / IZRAELSKI PROFESOR: „MORAĆEMO DA PRIMIMO 4, 5, 6. I 7. DOZU VAKCINE“

IZRAELSKI PROFESOR: „MORAĆEMO DA PRIMIMO 4, 5, 6. I 7. DOZU VAKCINE“

Član savetodavnog odbora za vakcinisanje izraelskog ministarstva zdravlja i zamenik načelnika najveće izraelske bolnice, profesor Arnon Afek, poručuje javnosti da se pripremi ne samo na četvrtu dozu vakcine, već i na petu, šestu i sedmu.

„Oni koji misle da nećemo morati da uzimamo više pojačivača greše“, rekao je Afek. „Moraćemo uzeti četvrtu dozu, petu dozu, šestu i sedmu dozu.“

„Sve dok se pandemija nastavlja na mestima poput Afrike, gde je samo nekoliko procenta vakcinisanih, razvijaće se nove varijante kovid-19 i potreba za zaštitom od njih vakcinama će se nastaviti“, rekao je.

Izvršni direktor Fajzera Albert Burla, koji izgleda kao da radi u dosluhu s izraelskom vladom , više puta je rekao da će ljudima „biti potrebne“ „godišnje revakcinacije“.

Albert Burla, istakao je da bi vakcinacija četvrtom dozom vakcine protiv korona virusa mogla biti mnogo pre nego što se očekivalo.

On je u izjavi za CNBC rekao da preliminarni podaci istraživanja pokazuju da Fajzerova vakcina, koja se proizvodi u saradnji sa nemačkom kompanijom Bajontek, ne pruža dovoljnu zaštitu od omikronskih sojeva koronavirusa.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …