Home / AKTUELNO / JAKE POLICIJSKE SNAGE ISPRED SOBRANJA- MAKEDONCI TRAŽE DA PROGLASI RATNO STANJE

JAKE POLICIJSKE SNAGE ISPRED SOBRANJA- MAKEDONCI TRAŽE DA PROGLASI RATNO STANJE

Ispred zgrade Sobranja u toku je protest grupe građana „Makedonija – blokira“, koji obezbeđuju jake policijske snage.

Oni protestuju protiv usvajanja ustavnih amndmana o čemu je rasprava odložena za 16 sati.

Protestanti uzvikuju „izdajnici“, „plaćenici“, „Makedonija, Makedonija“ i pozivaju poslanike i predsednika Ðorđa Ivanova da im se pridruže i da se suprotstave promeni imena.  Oni traže da uđu u Sobranje i pozivaju predsednika da proglasi ratno stanje.

Ovde smo iz celog sveta, iz dijaspore i svi Makedonci su tu.

– Ostali koji nisu tu ne smatram ih Makedoncima i neću ih smatrati sve dok podržavaju promenu ustavnog imena. Poručujem poslanicima da dođu ovde i da nam se pridruže. Novac se troši, ali u istoriji će biti upisani kao izdajice. Makedonija će opstati, danas ili sutra, Makedonija je postojala i će postojati – izjavio je Dragan Ugrinovski iz „Makedonija-blokira“, preneli su makedonski mediji.

On je pozvao odgovorne iz policije da dopuste trojici protestanata da uđu tokom sobranjske sednice i da prenesu poruke sa protesta poslanicima kako se ne bi izglasale ustavne izmene.

– Policija ne treba da brani ove izdajice, njih 120 koji su unutra treba da izađu i da nas podrže. Ne smemo dozvoliti da promene naše ime koje je vekovima postojalo. Da pozovemo predsednika Ivanova da dođe ovde, da nam se pridruži i posalje poruku – dodao je Ugrinovski.

Ugrinovski je rekao da će o narednim koracima biti dodatne informacije, ali da će ostati ispred makedonskog Sobranja sve dok se ne završi sednica i da će vršiti pritisak kako ne bi se omogućile ustavne izmene.

Check Also

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se …