Home / AKTUELNO / JAKE POLICIJSKE SNAGE ISPRED SOBRANJA- MAKEDONCI TRAŽE DA PROGLASI RATNO STANJE

JAKE POLICIJSKE SNAGE ISPRED SOBRANJA- MAKEDONCI TRAŽE DA PROGLASI RATNO STANJE

Ispred zgrade Sobranja u toku je protest grupe građana „Makedonija – blokira“, koji obezbeđuju jake policijske snage.

Oni protestuju protiv usvajanja ustavnih amndmana o čemu je rasprava odložena za 16 sati.

Protestanti uzvikuju „izdajnici“, „plaćenici“, „Makedonija, Makedonija“ i pozivaju poslanike i predsednika Ðorđa Ivanova da im se pridruže i da se suprotstave promeni imena.  Oni traže da uđu u Sobranje i pozivaju predsednika da proglasi ratno stanje.

Ovde smo iz celog sveta, iz dijaspore i svi Makedonci su tu.

– Ostali koji nisu tu ne smatram ih Makedoncima i neću ih smatrati sve dok podržavaju promenu ustavnog imena. Poručujem poslanicima da dođu ovde i da nam se pridruže. Novac se troši, ali u istoriji će biti upisani kao izdajice. Makedonija će opstati, danas ili sutra, Makedonija je postojala i će postojati – izjavio je Dragan Ugrinovski iz „Makedonija-blokira“, preneli su makedonski mediji.

On je pozvao odgovorne iz policije da dopuste trojici protestanata da uđu tokom sobranjske sednice i da prenesu poruke sa protesta poslanicima kako se ne bi izglasale ustavne izmene.

– Policija ne treba da brani ove izdajice, njih 120 koji su unutra treba da izađu i da nas podrže. Ne smemo dozvoliti da promene naše ime koje je vekovima postojalo. Da pozovemo predsednika Ivanova da dođe ovde, da nam se pridruži i posalje poruku – dodao je Ugrinovski.

Ugrinovski je rekao da će o narednim koracima biti dodatne informacije, ali da će ostati ispred makedonskog Sobranja sve dok se ne završi sednica i da će vršiti pritisak kako ne bi se omogućile ustavne izmene.

Check Also

POJAVIO SE SVEDOK KOJI TVRDI DA SE ZNA KO JE UBIO GARDISTE (VIDEO)

Advokat porodica ubijenih gardista Predrag Savić izjavio je u Danu uživo da se “polako kruni …