Home / AKTUELNO / JAVNOST U ŠOKU: MIGRANTI PRENOSE TEŠKU ZARAZU „ERIZIPEL“- A SVI O TOME ĆUTE I KRIJU

JAVNOST U ŠOKU: MIGRANTI PRENOSE TEŠKU ZARAZU „ERIZIPEL“- A SVI O TOME ĆUTE I KRIJU

Nacionalni sindikat policije uputio je ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću i medijima dopis u kojem ih obaveštava o širenju epidemije zarazne bolesti nazvane crveni vetar ili erizipel kod policajaca, koja se prenosi lokalnim putem.

U dopisu stoji da se Sindikatu obratio veći broj policijskih službenika koji obavljaju službu  na zaštiti državne granice ili u smeštajnim centrima za migrante.

Oni su se požalili da njihov poslodavac MUP pokušava da prikrije sve veći broj oboljevanja policajaca od ove zarazne bolesti.

Crveni vetar je inače akutna, bakterijska infekcija kože i potkožnog limfnog tkiva. Bolest počinje visokom temperaturom do 40 stepeni, malaksalošću, povraćanjem, jakim oticanjem nogu, a sve to prate crvene mrlje i jaki bolovi. Na koži se, osim otoka i crvenila, mogu pojaviti manji ili veći plihovi, ispunjeni bistrim ili sukrvavim sadržajem.

– Ova zarazna bolest obavezno zahteva hospitalizaciju u zdravstvenoj ustanovi, najmanje 20-ak dana. Po našim saznanjima MUP RH o tome ćuti i sve skriva od javnosti. Pre tri meseca to je trebalo da bude objavljeno, ali uticajem pojedinaca iz vrha MUP-a, to je sprečeno – stoji u u dopisu Sindikata, koji potpisuje predsednik Nikola Kajkić.

Zbog ovih optužbi nazvali smo i potparolku MUP-a Marinu Mandić, koja nam je poslala pisani odgovor.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao ni policija, ne raspolažu saznanjima o pojavi navedene bolesti, a kamoli da postoji epidemija među policijskim službenicima i službenicama koji rade na poslovima pojačanih aktivnosti suzbijanja nezakonitih migracija, odnosno suzbijanja krijumčarenja ljudi.

Zatražena je hitna provera strukture jedinica Direkcije policije i svih policijskih uprava, a nakon informacija sa terena odlučno sve demantujmo i izveštavamo javnost da nismo evidentirali slučajeve zarazne bolesti “crveni vetar” koji bi bili uzročno-posledično vezani za obavljanje ranije navedenih operativnih zadataka, odgovorili su iz MUP-a.

Naravno da iz MUP-a sve demantuju jer je naredba “odozgo” da se migranti ne smeju dirati, oni su zaštićeni od strane Soroša pa nadalje.

Najbolji primer toga je slučaj iz Nemačke, kada su dva migranta napala devojku, tačnije hteli su da je siluju, pa su u pomoć pritrčala dva Nemca da je spasu. Migranti su obojicu izboli nožem, jedan Nemac je preživeo, a drugi je, zbog teških, nanetih povreda, preminuo u bolnici. Intervenisao je ministar unutrašnjih poslova Nemačke i za medije dao sledeću izjavu: “Dvojica nacista napala migrante”.

(4dportal.com)

Check Also

SJAJNA VEST ZA GRAĐANE SRBIJE! NOVAC LEŽE NA RAČUNE: STIŽE NOVA POMOĆ, A OVO JE SPISAK DATUMA SVIH UPLATA!

Zbog dobrih rezultata, država će svim penzionerima moći da u februaru, najkasnije u martu 2022. …