Home / AKTUELNO / „JEDNA ISKRA ĆE ZAPALITI CEO REGION, AKO USKORO NE REŠIMO PITANJE KOSOVA..“

„JEDNA ISKRA ĆE ZAPALITI CEO REGION, AKO USKORO NE REŠIMO PITANJE KOSOVA..“

Svaki dan odlaganja rešenja za Kosovo je stvaranje uslova da jedna iskra zapali ceo region, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu agenciji Rojters.

On je dodao da i Srbija ima mnogobrojne crvene linije, ali da ne želi da ih pominje, kako ne bi uništavao šansu za razgovore, te izrazio uverenje da će „uskoro uslediti neka od Nemačko-francuskih inicijativa“.

„Svaki dan odlaganja, svaka nedelja odlaganja je stvaranje uslova da jedna iskra zapali ceo region i to moraju da znaju dobro i zapadne zemlje koje drže Prištinu kao malo vode na dlanu“, poručio je Vučić.

Vučić je ranije rekao u intervjuu za list „Republika“, upitan o „napetoj situaciji sa Prištinom koja želi da preuzme kontrolu nad ogromnim rudnikom “Trepča“ na Kosovu koji je istorijski srpski“ i o tome „da li postoji rizik konflikta“, da je „upravo o tome razgovarao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom“.

„Rekao sam mu da cenimo rad KFOR (za koji novinar rimske “Republike“ napominje da je skoro potpuno italijanskog sastava, prim. nov): zaštitili su Srbe na Kosovu. Očekujemo da nastave da to čine. U “Trepči“ Priština ne može da mrdne bez dozvole KFOR i NATO. Nadam se da neće ugroziti mir. Pred rizikom pogroma nećemo imati drugog izbora osim da zaštitimo naše ljude. Ali, nadamo se da će KFOR, u koji imam poverenja, rešiti bilo koji problem i da će Priština biti racionalna“, naveo je Vučić za „Republiku“.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …