Iz kase „Metalca“, majkama i očevima koji rade u ovoj kompaniji, isplaćeno je više od 450.000 evra, za 430 beba u proteklih deset godina. Po broju novih potomaka, rekordna je ova godina, u kojoj je rođeno 56 devojčica i dečaka, njihovih radnika!

Fondacija za natalitet kojom, prvi u Srbiji, novčano pomažu rađanje u porodicama svojih radnika i tradicionalno ih vrednosnim čestitkama u evrima javno nagrađuje uoči Nove godine, radiće i u narednoj godini.

Iz fonda, svako prvorođenče dobija po 500, drugo dete hiljadu, treće dve hiljade, a svako naredno po 4.000 evra!

– Humanitarna akcija „Za budućnost rastemo zajedno“, doprinos je naše kompanije borbi protiv bele kuge. Ali nagrade za svako novorođeno dete radnika „Metalca“ biće od iduće godine još veće: umesto 500 evra, svako prvo dete dobiće hiljadu, drugo 2.000, treće 3.000, četvrto 4.000, a svako sledeće još po dodatnih hiljadu evra. Ovim Kompanija, sa 1.950 zaposlenih u 14 preduzeća, potvrđuje da su joj ljudi na prvom mestu, da ima visoke moralne norme i principe rada. Stipendiramo svako dete naših radnika koje redovno studira – objašnjavaju Petrašin Jakovljević, generalni direktor „Metalca“, i Nadica Vujić Mitrović, šef marketinga Kompanije.

Nagrade su uručene na prigodnoj svečanosti u milanovačkoj Sportskoj hali „Breza“.

– Neizmerno hvala „Metalcu“, što brine o našoj deci! Stotine i hiljade evra će svima nama, majkama, očevima i deci, značiti mnogo. Sreća nas je obasjala najpre potomstvom, a onda i nesebičnom brigom o njemu iz firme u kojoj radimo – zahvalni su roditelji.

REPUBLIČKO PRIZNANjE

Odlukom komisije za dodelu priznanja „Moj izbor 2015“, to najviše ovogodišnje priznanje dobila je „Metalčeva“ Fondacija za natalitet. Ono će direktoru Petrašinu Jakovljeviću biti uručeno 29. decembra u Skupštini grada Beograda.

DAROVI PREDŠKOLCIMANA svečanosti uručenja vrednosnih čestitki „Metalčevim“ bebama, 1.220 mališana iz milanovačkih predškolskih ustanova, bez obzira na to rade li im roditelji u toj Kompaniji ili ne, dobilo je novogodišnje paketiće.

(Novosti)