Home / AKTUELNO / JEZIVA UBISTVA U MAKEDONIJI ŠOKIRALA SVET: Novinar komadao žene jer su ga podsećale na majku, a onda izveštavao sa mesta zločina (VIDEO)

JEZIVA UBISTVA U MAKEDONIJI ŠOKIRALA SVET: Novinar komadao žene jer su ga podsećale na majku, a onda izveštavao sa mesta zločina (VIDEO)

novinari- fotografi
Tri, naizgled nepovezana ubistva, potresla su Makedoniju pre desetak godina. Sve žrtve su bile starije žene, čistačice, i živele su u okolini Kičeva.

Posle opsežne istrage za ova ubistva optužen je dugogodišnji novinar crne hronike Vlado Taneski. Makedonska policija počela je sumnjati u njega jer je u svojim izveštajima objavio pojedinosti koje policija nije puštala u javnost. Ubica je žrtve kidnapovao i zlostavljao, pre nego što ih je ubio, raskomadao i bacao u plastičnim vrećama.

“Sve žene pronađene su gole i zadavljene telefonskom žicom. Prethodno su bile seksualno i fizički zlostavljane. Poslednja žrtva, 65-ogodišnja žena, imala je 13 dubokih rana na glavi i višestruke prelome rebara. Žene su navodno imale sličnosti sa pokojnom majkom osumnjičenog sa kojom je, kako se navodi, imao loš odnos.

Urednik lista “Utrinski vesnik”, za koji je Taneski radio, izjavio je da su šokirani i da je Taneski bio je vrlo povučen čovek. Njegova supruga, Vesna, ispričala je da ne može da veruje da bi Vlado uradio tako nešto i da joj se sve čini kao užasna noćna mora.

“Imali smo savršen brak, mnogi su nam zavideli. Bila sam srećna sa njim”, rekla je ona.

Vlado je o ubistvima detaljno izveštavao za dnevne novine Nova Makedonija i čak redovno posećivao rodbinu žrtava. Pri tome ih je uveravao da policija “diletantski vodi istragu” i da se ubica možda krije među stanovnicima Kičeva.

U svojim tekstovima Taneski pisao da su za ubistva žena krivi mladići Ante Ristevski i Igor Mirčevski, koje je kičevski sud već bio osudio na doživotnu robiju za provalu, pljačku i ubistvo kičevskog penzionera Radoslava Božinovskog.

On je ove mladiće u poslednjem tekstu, neposredno pre hapšenja, optužio i za svoja dva poslednja zločina. Tom prilikom je smetnuo sa uma da se oni već nalaze na izdržavanju doživotne kazne, pa je samim tim i njihova umešanost u zločine bila isključena. Ta greška dovela je policiju do Taneskog.

Samo tri dana posle njegovog hapšenja Vlado je pronađen mrtav u ćeliji gde se, navodno, utopio u kanti vode i tako počinio samoubistvo. Trojica cimera koja su delila ćeliju sa njim kažu da su sve su prespavala.

Na njegovom krevetu pronađeno je i oproštajno pismo gde je, navodno, negirao da je ubio četiri žene iz Kičeva. Prva obdukcija potvrdila je samoubistvo, ali se neslužbeno i danas priča da je Taneski imao povrede po telu što je bacalo sumnju na službeno objašnjenje smrti.

Pogledajte video:(express.hr)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …