Home / AKTUELNO / JEZIVO SAZNANJE O DŽONIĆIMA: GORAN PARAMA HTEO DA OPERE GREH SINA- ZBOG JEDNE NESREĆE IM SE ŽIVOT SKROZ PROMENIO..

JEZIVO SAZNANJE O DŽONIĆIMA: GORAN PARAMA HTEO DA OPERE GREH SINA- ZBOG JEDNE NESREĆE IM SE ŽIVOT SKROZ PROMENIO..

Bivši vatrogasac pozajmio 10.000 evra od brata Gorana Đokića kako bi zataškao saobraćajku koju je napravio njegov naslednik Stefan.

Goran Džonić (54) pozajmio je 10.000 evra od brata od tetke Gorana Đokića (57) da bi zataškao saobraćajnu nesreću koju je napravio njegov mlađi sin Stefan. U toj saobraćajki povređeno je jedno dete, a kad je Džonić shvatio da ne može da vrati dug bratu, odlučio se da ga likvidira. Ovo je saznanje do kojeg je došao Objektiv, a koje bi do kraja moglo da rasvetli motiv zločina koji je zgrozio Srbiju.

Podsetimo, tročlana porodica Đokić – Goran, vlasnik menjačnice “Liki” u Aleksincu, njegova supruga Gordana i njihova ćerka Lidija – ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra, a zasad brojni dokazi ukazuju da ih je ubio Goranov brat od tetke, bivši vatrogasac Goran Džonić.

RASKALAŠAN ŽIVOT SINA

– Roditelji povređenog deteta su insistirali da se zove policija, ali Džonići su uspeli da ih ubede da to ne čine kako Stefan ne bi izgubio posao u Vojsci Srbije. Roditelji tog dečaka su pristali, ali uz novčanu nadoknadu od 10.000 evra – otkriva izvor Objektiva. Goran i Suzana Džonić, kako bi opravdali postupke svog sina, nisu razmišljali u šta se upliću.

– Raskalašan život Stefana je kštao i braka. Bio je oženjen policajkom, s kojom ima zajedničko dete. Kako bi izvukao sina, Goran je pozajmio novac od jednog čoveka, ali brzo je morao da mu ga vrati. Kako nije uspeo da ga sakupi, pozajmio je od brata, ubijenog Gorana, ali kod njega je kamata rasla iz dana u dan – otkriva naš sagovornik.

UBISTVOM POSLAO PORUKU JOJKAMA

Da ni rodbina nije imala privilegiju kod Đokića, za koga sve više meštana Moravca priča da je davao pare na kamatu, pokazuje i činjenica da je Džonić više puta bio opominjan da vrati novac. – Zbog čega Đokiću nije vraćao dug, ne znam. Ono što znam jeste da je Džonić od drugog brata od tetke, iz sela Tešice, morao da pozajmi 8.000 evra kako bi malo smirio Đokića. Upravo taj čovek je prijavio policiji da je, nakon ubistva Gorana Đokića, Džonić njemu vratio čitav iznos duga, iako je dogovor bio da isplaćuje na rate – objašnjava sagovornik Objektiva.

Ubistvom Đokića Džonić je, navodno, želeo da pošalje i poruku onima koji su mu tražili da vrati pare bratu od tetke.

– Ubistvom je želeo da izbriše dugovanja koja su se nagomilala, ali postoji sumnja i da je hteo da pošalje poruku ljudima koji su mu pretili i kojima je dugovao, najverovatnije pozamašne sume novca

Sumnja se da je dugovao pare braći Milošević, poznatoj po nadimku Jojke, i da je zbog toga upleo u sve i njih – navodi naš sagovornik.

MISTERIJA CRVENOG AUTOMOBILA

Danima je trajala i priča o misterioznom crvenom automobilu za kojim se navodno tragalo.

Kako saznaje Objektiv, tu nema nikakve misterije.

– Crveni automobil postoji, ali on pripada nekome za koga se pokazalo da nema nikakve veze sa zločinom. Reč je o čoveku koji je u jednom trenutku stao na putu na kome su Đokići poslednji put viđeni kada je dobio poziv. Samo je puka koincidencija što je taj razgovor obavljan u momentu kada je ubistvo počinjeno – tvrdi izvor Objektiva.

NIJE MOGAO SAM DA UBIJE PORODICU

Osim Gorana Džonića i njegovih sinova, u pritvoru su i dalje i braća Konstantin i Kostadin Milošević. Poternica je raspisana i za Despotom M., prijateljem braće hapšene zbog droge.

– Nakon što ih je Džonić označio kao glavne egzekutore, Miloševiću su opet bili ispitani, ali nije bilo potrebe ponovo da se radi poligraf. Tek kad bude ispitan Despot M., znaće se da li će se protiv njih voditi dalja istraga – navodi sagovornik Objektiva. Ipak, sve govori da je malo verovatno da je Goran Džonić zločin izvršio bez nečije pomoći.

– On je čovek koji se ranije bukvalno plašio sopstvene senke. Ma ni na pecanje nije želeo da ide sam. On je poslednji čovek u opštini Aleksinac na koga su mnogi mogli da posumnjaju – objašnjava naš izvor.

Inače, kako smo saznali, Džonića brani advokat po službenoj dužnosti. Nekoliko advokata je odbilo da ga brani, a postoje saznanja i da će mu punomoćje otkazati.

Goranov rođak pre 2 decenije KAMENOM UBIO svoju snaju, pa leš zakopao pored puta!

Goran Džonić, osumnjićeni za smrt tročlane porodice Dokić iz Aleksinca, nije jedini iz familije koji je završio iza rešetaka. Dve decenije Srbiju je potresalo surovo ubistvo Slavice Manić iz Zaječara kojoj je nepoznati ubica 2000. godine kamenom smrskao glavu. Misterija je konačno rešena 2017, kada je za ovaj zločin uhapšen Goranov rodak, a Majin dever – Predrag Džonić (58).

Telo Slavice Manić pronađeno je u oktobru 2000. Na šetalištu Kraljevica pokraj Zaječara. Kako je 17 godina kasnije utvrđeno, Predrag Džonić ubio je svoju nesuđenu snaju jer je verovao da mu je zapalila kuću dok je bio u Italiji.

Manićevu je ubio udarcima kamenom u glavu, pri čemu je nesrećnoj ženi smrskao lobanju. Nakon toga je leš zakopao, pa se vratio u Italiju gde je živeo i radio. Nestanak Manićeve je prijavio njen otac, a leš je, posle jednomesečne potrage, pronađen. Tada su na njenom telu otkriveni biološki tragovi, ali DNK nije bio u bazi podataka.

Kao i slučaju iz Moravca, niko nije mogao ni da nasluti ko je ubio Manićevu, a pogotovo da je to uradio neko blizak u koga se ne sumnja. Igrom sudbine, klupko se odmotalo kada je Džonić uhapšen u Italiji zbog bludničenja nad decom. Nakon robije on je deportovan u Srbiju. Čim je kročio na naše tlo uzet mu je DNK koji se poklopio sa tragovima sa mesta zločina i istog momenta je uhapšen.

Meštani Moravca uz narodnu izreku da krv nije voda tvrde da su Predrag Džonić i zlotvor iz njihovog sela rođaci, piše “Alo”.

– Džonići su dođoši, nisu starosedeoci. Kada je taj Džonić uhapšen zbog ubistva snaje, svi su Goranu govorili: “Ovaj neki tvoj”. Ispostavilo se da zaista jesu rod, ali dalji. Tako je nam je sam Goran pričao – każe jedan meštanin Moravca i Džonićev komšija.

Ono što dodatno uliva jezu je to da osim prezimena postoje i druge sličnosti između ova dva zločina koja su se desila u razmaku od dve decenije. Obojica su ubili člana familije – sumnja se da je Goran likvidirao brata od tetke i njegovu porodicu, a Predrag ženu svog brata.

Sličnosti imaiu načinu na koji su se rešili tela. Goran je, kako se sumnja, porodicu Dokić zapalio, pa zatrpao zemljom, šutom i granjem, a Predrag je svoju žrtvu zakopao.

– Sad kada se svega prisetim, shvatam da možda oni imaju neki genetski problem – kaže komšija.

Check Also

UBIĆU AKO MI NEKO OTME ZEMLJU: BRANIMIR SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU OKO RIO TINTA (VIDEO)

„Ovo je moja dedovina, radio sam, ostario sam i sad to treba da mi otme …