Home / AKTUELNO / Jezivo svedočenje socijalne radnice: „Posekao je kolegu, pa je krenu NOŽEM na mene. Od šoka se ne sećam kako je ubio Maju i Mihaila“

Jezivo svedočenje socijalne radnice: „Posekao je kolegu, pa je krenu NOŽEM na mene. Od šoka se ne sećam kako je ubio Maju i Mihaila“

500

Jedan od povređenih radnika Centra za socijalni rad u Rakovici, u slučaju ubistva Maje Đorđević, saslušan je u ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako saznajemo, izjavu u Tužilaštvu dala je jedna radnica, u svojstvu svedoka, koju je 12. jula ispred Centra za socijalni rad u Rakovici napao Marko Nikolić (42).

Nikolić je usmrtio svog sina Mihaila (4) i svoju bivšu nevenčanu suprugu Maju Đorđević (38). Prema našim saznanjima, radnica Centra je jedva uspela da svedoči i dalje u šoku od svega što je videla i doživela.

– Videla sam Nikolića kako mlati nožem i nasrće na kolegu. Isekao ga je pa nožem nasrnuo na mene i isekao me – ispričala je potresena radnica Centra u Rakovici.

Kako je radnica ispričala, nakon što ju je Nikolić posekao, od šoka i stresa, doživela je „prekid filma“ i ne seća se ničega što se desilo nakon toga.

Druga dva teško povređena radnika Centra u ponedeljak se zbog ozbiljnosti povreda koje su zadobili nisu pojavili na saslušanju. Inače, radnici Centra za socijalni rad biće ispitani i u Drugom osnovnom tužilaštvu, povodom nalaza inspekcije Ministarstva za rad, koje ispituje eventualne propuste u njihovom radu u slučaju ubijene Maje i njenog sina Mihaila.

Radnici Centra ujedno su i svedoci monstruoznog ubistva Maje Đorđević (38) i njenog sina Mihaila (4), koje je 12. jula u poslepodnevnim satima ubio Marko Nikolić (42).

Pošto je sreda bila dan kada ubica viđa svoje dete, on je dečaka oko 8.30 ujutru pokupio iz vrtića gde dečak ide, nakon čega je proveo nekoliko sati s njim. U 15.30 sati, kada je trebalo da sina dovede Maji, on se pojavio ispred Centra sa polumrtvim dečakom u naručju. On ga je, kako smo pisali, odveo na banjičko groblje, gde je dečaka davio.

Nakon što je ugledao Maju, Nikolić je bacio dečaka na pločnik ispred nje, a potom je izvadio nož i nasrnuo na nju. Nesrećnu majku izbo je više od 50 puta, a smrtonosan ubod bio je ubod u vrat. Međutim, tu se nije zaustavio. Nožem je krenuo i na troje radnika Centra za socijalni rad, te je dvoje radnika zadobilo teške telesne povrede, a jedna radnica lakše. Veća tragedija je izbegnuta zahvaljujući komunalnim policajcima koji su se našli tu i savladali zajapurenog Nikolića.

„Ubicu da veštače i psihijatri“

Marko Nikolić unajmio je advokata branioca koji će ga zastupati. Kako za „Blic“ priča Tihomir Hrnjak, Nikolićev zastupnik, on mu često odlazi u posetu u Centralni zatvor u Beogradu.

– Ovo je predmet koji prelazi granice krivičnog prava i treba mu pristupiti interdisciplinovano i ovom slučaju ozbiljno treba da pristupe i psiholozi, psihijatri, sociolozi. Nikolić i ja satima i satima razgovaramo i korektan je prema meni, ali i prema ostalim zatvorenicima – kaže Hrnjak.

Check Also

STIGLA NOVA VEST O AUSTRALIJAN OPENU KOJA ĆE PROMENITI SVE U NOVAKOVOJ KARIJERI!

Na pomolu je veliki preokret u odnosu Australijan opena i pandemije u susret gren slemu …