Home / AKTUELNO / JEZIVO UPOZORENJE- BIL GEJTS NAJAVIO SVETSKU KATASTROFU: Za manje od godinu dana biće UBIJENO 30 MILIONA LJUDI!

JEZIVO UPOZORENJE- BIL GEJTS NAJAVIO SVETSKU KATASTROFU: Za manje od godinu dana biće UBIJENO 30 MILIONA LJUDI!

bil- gejts

Osnivač “Majkrosofta” Bil Gejts upozorio je danas da bi pandemije mogle da ubiju desetine miliona ljudi, a svetske lidere da bi genetski inženjering u rukama terorista mogao postati moćno oružje.

– Ignorišemo vezu između zdravstvene i međunarodne bezbednosti – poručio je Gejts na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, preneo je AFP.

Gejts je preneo upozorenje eksperata da bi nova pandemija mogla da usmrti više od 30 miliona ljudi za manje od godinu dana.

On je dodao da bi naredna epidemija mogla da izbije ako teroristi odluče da upotrebe genetski inženjering za razvoj sintetičkog virusa boginja ili vrlo zaraznog i smrtonosnog soja gripa.

Gejts je rekao da bi to moglo da se dogodi u narednih 10 do 15 godina.

Američke i britanske obaveštajne službe ranije su objavile da Islamska država pokušava da u svojim bazama u Iraku i Siriji razvije biološko oružje, ali su potom umanjile ozbiljnost te pretnje rekavši da su teroristima potrebni stručnjaci, dobro opremljene laboratorije kao i mirni uslovi za rad kakvi trenutno ne postoje u tim zonama sukoba.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …