Home / AKTUELNO / KADIROV POBESNEO: “Ne ponavljajte Hitlerovu grešku i nemojte dolaziti- NEĆETE ODAVDE NIKAD IZAĆI”

KADIROV POBESNEO: “Ne ponavljajte Hitlerovu grešku i nemojte dolaziti- NEĆETE ODAVDE NIKAD IZAĆI”

Šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov je skrenuo pažnju stranim zemljama da ne ponavljaju grešku nacističkog lidera Adolfa Hitlera i da izbegnu suprotstavljanje Rusiji bez učenja iz istorije neuspelih pokušaja da je osvoje.

Kadirov je objavio ovo upozorenje na svom Telegramu u petak kada je Rusija proslavljaja Dan sećanja i žalosti – godišnjicu napada nacističke Nemačke na Sovjetski Savez 1941. godine, koji je izazvao Veliki patriotski rat – kako Rusi nazivaju ulazak svoje zemlje u Drugi svetski rat.

Hitler je planirao da pokori Rusiju u roku od nekoliko meseci i napravi vojnu stanicu na Crvenom trgu, ali je pogrešio kada je pomislio da je njegov glavni zadatak bio da dođe u Moskvu, napisao je Kadirov.

“Istina je da je u ratnim vremenima nemačka divizija pristupila direktno iz Moskve, Lenjingrada i Staljingrada, ali Hitler nije govorio ruski i nije znao rusku istoriju, u suprotnom bi dobro razmislio o tome na krene putem koji su ranije birali Francuzi, Šveđani, Poljaci i drugi, i niko nije uspeo,“ rekao je on.

Čečenski lider je napisao da su u operaciji Staljiningrad nacisti izgubili više od 300.000 vojnika – poginuli su ili su zarobljeni – a sovjetska vojska je porazila Hitlerovu vojsku i zauzela Berlin.

“Hitler nije ništa znao o našoj istoriji, ali moderni političari koji vole da iznose pretnje našoj zemlji bi trebalo da prouče hroniku iz prošlih vekova, tako da ne bi ponavljali greške svojih predaka,“ dodao je Kadirov.

Rusija je bedem na svetskoj sceni u sprečavanju širenja američke hegemonije. Uspon Kine i Rusije je okrenuo svet od unipolarnog do multipolarnog. To je značilo da SAD agresivno deluju protiv ovih rastućih sila u neuspešnom pokušaju da ostanu jedina supersila na svetu. Međutim, to se nije dogodilo.

Webtribune.rs

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …