Home / AKTUELNO / Kadirov spreman da ode sa čela države, Putin ne da..

Kadirov spreman da ode sa čela države, Putin ne da..

putin- kadirov

Kremlj polazi od činjenice da je Ramzan Kadirov i dalje aktuelni predsednik Čečenije, on je više puta govorio da će raditi onako kako kaže predsednik Rusije Vladimir Putin, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ramzan Kadirov je više puta govorio da, figurativno govoreći, predstavlja prilično doslednog i odlučnog člana kruga Putinovih istomišljenika. I u ovom slučaju on namerava da nastavi da radi onako kako mu naloži predsednik države. On ništa drugo nije rekao. Odatle mi polazimo. Ramzan i dalje ostaje na mestu predsednika republike“, rekao je Peskov komentarišući izjavu Kadirova.

U nedelju je na televiziji „Rusija 1“ Kadirov najavio da je spreman da napusti funkciju šefa Čečenske Republike, na kojoj se nalazi od 2007. godine, jer veruje da je „došlo vreme“ za to.

Ministar regionalne vlade za nacionalnu politiku, spoljne veze, štampu i informacije Džambulat Umarov, izjavio je da čečenski narod nema alternativu za čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

„Ovo je mišljenje skromnog i samokritičnog lidera koje, po mom mišljenju, samo potvrđuje njegovu reputaciju kao snažne ličnosti“, naglasio je Umarov.

Check Also

SAD POČINJU ZAUZIMANJE SEVERNOG MORSKOG PUTA- MOGUĆ SUKOB SA RUSIJOM

Sjedinjene Države i njihovi saveznici žele da pojačaju svoje prisustvo na Arktiku kako bi kasnije …