Home / AKTUELNO / KIJEV KRENUO NA DONBAS! Obistinjuju se predviđanja da će UKRAJINA ISKORISTITI SP U FUDBALU U RUSIJI DA NAPADNE?!

KIJEV KRENUO NA DONBAS! Obistinjuju se predviđanja da će UKRAJINA ISKORISTITI SP U FUDBALU U RUSIJI DA NAPADNE?!

Pripadnici oružanih snaga Ukrajine pomerili su se dva kilometra unutar Luganske oblasti, navodi se na stranici pres-službe ukrajinske vojske.

Rukovodstvo je objasnilo svoje akcije time što su borci samoproglašene Luganske Narodne Republike „prišli suviše blizu utvrđenjima ujedinjenih snaga“ pored sela Želoboka, nakon čega je doneta odluka da se ukrajinske snage pomere dva kilometra napred i stvore „liniju bezbednosti“.

Operacija je trajala dve nedelje u tajnosti.

Zamenik šefa Specijalne posmatračke misije OEBS-a Aleksandar Hug izjavio je da je situacija u zoni oružanog konflikta u Donjeckoj i Luganskoj oblasti zaoštrena i da je najnapetija od početka 2018. godine.

– Broj kršenja režima prekida vatre povećan je od sredine maja – ukazao je Hug.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da je rešavanje problema u Donbasu moguće samo kroz implementaciju Minskih sporazuma, ali ih Kijev blokira. Pri tome je Kijev više puta optuživao Moskvu da se meša u unutrašnje poslove Ukrajine.

Rusija to negira i naziva takve optužbe neprihvatljivim. Ministarstvo odbrane Rusije je više puta saopštavalo da ustanike ne snabdeva vojnom tehnikom, municijom i drugom pomoći.

Takve izjave Kijeva Ministarstvo naziva „apsolutnom besmislicom“.

Check Also

UDARNO! KRIZNI ŠTAB TRAŽI ZATVARANJE SRBIJE NA NEKOLIKO NEDELJA- SPREMA SE POLICIJSKI ČAS!

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković ocenio je da je jedini način da se …