Home / AKTUELNO / Kina priprema „preventivni napad“ na američke vojne baze: Satelitski snimci pokazuju tačne mete raketa! (VIDEO)

Kina priprema „preventivni napad“ na američke vojne baze: Satelitski snimci pokazuju tačne mete raketa! (VIDEO)

rakete- kina

Detalji opasnih vojnih vežbi kineske vojske koje mogu da ugroze američke vojne baze na Pacifiku, objavljeni su u novom izveštaju koji je procureo u javnost.

Istraga se zasnivala na satelitskim snimcima koji pokazuju odnos kineskih raketnih baza za testiranje i američke vojne baze, odnosno činjenicu da su sve kineske raketne probe imale za cilj pretnju uništavanju američkih nosača aviona, razarača i aerodroma u istočnoj Aziji, navodi se u izveštaju a prenosi Dejli mejl.

Fotografije pokazuju da su oblasti za testiranje dizajnirane tako da liče na vojne baze.

Poslednja u nizu akcija Kineza desila se početkom nedelje, kada je sofisticirana raketa, koja može dostići položaje Amerike i Japana, testirana tokom jedne vojne vežbe.

Raketa DF-16 predstavljena je i na video koji je kinesko Ministarstvo odbrane postavilo na svom sajtu.

Pored naoružanja za kopnene napade,koja kineska vojska takođe promoviše, ova raketa je namenjena borbama na vodi.

Prvi put je predstavljena 2015. godine na vojnoj paradi u Pekingu i može da dosegne udaljenost od 1.000 kilometara, što znači da može da stigne do Okinave, nekoliko okolnih američkih baza, Tajvana, Filipna i sličnih destinacija.

Takođe može na sebi da nosi tri bojeve glave težine i do jedne tone, kao i nuklearno naoružanje, piše Dejli mejl.

Pre nego što je postao predsednik, Donald Tramp je najavio strožu tržišnu politiku Vašingtona i Kine, kao i razmatranje statusa Tajvana, što bi, smatraju politički analitičari, moglo da izazove zbiljnu distabilizaciju azijsko-pasifičkog regiona.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …