Home / AKTUELNO / Kinezi ozbiljno zapretili Trampu i SAD: Postavili balističke rakete koje do Amerike stižu za 30 minuta (VIDEO)

Kinezi ozbiljno zapretili Trampu i SAD: Postavili balističke rakete koje do Amerike stižu za 30 minuta (VIDEO)

501

Ruski mediji su preneli da je zvanični Peking naredio slanje nosača balističkih raketa u provinciju koja se graniči sa Rusijom.

Kako se navodi, takav zaključak je izveden na osnovu fotografija koje su objavljene u momentu inauguracije Donalda Trampa.

– Fotografije kineske balističke rakete tipa dongfeng-41 su objavljene u kineskim medijima, ali i u Hongkongu i Tajvanu, navodi kineski Global tajms.

Taj list navodi da su fotografije balističke rakete načinjene u proginciji Heilongđang, kao i da vojni analitičari misle da se radi o drugoj brigadi koja bi trebalo da bude postavljena na severoistoku Kine.

Balistička raketa tipa dongfeng-41 ima domet od oko 15.000 kilometara, a bila je predstavljena na vojnim paradama i drugim sličnim događajima.

Većina informacija o ovom tipu rakete je i dalje pod oznakom državne tajne, ali stručnjaci navode da bi ona iz provincije Henan, gde bi trebalo da bude postavljena, do teritorije SAD mogla da stigne za pola sata, uz mogućnost prenošenja do deset bojevih glava.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …