Home / AKTUELNO / KLANICA U ALEPU: Za samo 4 dana Rusi i Sirijci ubili i ranili preko 3.000 terorista! (VIDEO)

KLANICA U ALEPU: Za samo 4 dana Rusi i Sirijci ubili i ranili preko 3.000 terorista! (VIDEO)

500
Kontraofanziva koju su, uz podršku ruske avijacije, pokrenule sirijske snage i njihovi saveznici, za sada daje rezultate, uprkos činjenici da džihadisti deluju kao da imaju nepresušan izvor pojačanja.

Oko 1.000 terorista je ubijeno, a preko 2.000 ranjeno u operacijama u jugoistočnom Alepu za samo četiri dana, izvestilo je rusko ministarstvo odbrane.

„Tokom ovih operacija uništeno je 7 tenkova, 8 oklopnih vozila, 29 topova raznih namena i kalibara i 85 vozila opremljenih teškim mitraljezima“, rekao je general Sergej Rudskoj, zapovednik operativnog odeljenja ruskog generalštaba, prenela je sirijska novinska agencija Sana.

On je naveo da su koridori za evakuaciju civila i militanata iz istočnog dela grada i dalje otvoreni i da rade neometano.

U međuvremenu, Sirijska armija, Snage narodne odbrane i Hezbolah nastavljaju juče započetu kontraofanzivu u jugoistočnom delu Alepa, Ramusehu i okolnim tačkama.

Nakon artiljerijske pripreme terena i vazdušnih udara na Artiljerijsku akademiju, krenula je žestoka bitka sa teroristima kojima gotovo sve vreme pristižu nova pojačanja.

Kako za lokalne medije tvrde sirijski vojni izvori, vojska je već uspela da osvoji nekoliko tačaka u Ramusehu i polako zatvara krug oko Artiljerijske akademije.

Pogledajte borbe u Ramusehu iz ugla jednog džihadiste:


(Pravda)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …