Home / AKTUELNO / KLJUČA U BANJALUCI: PROTESTI UMESTO DOČEKA 2019

KLJUČA U BANJALUCI: PROTESTI UMESTO DOČEKA 2019

Suzana Radanović, majka stradalog Davida Dragičevića, i pripadnici grupe „Pravda za Davida“ okupili su se u centru Banjaluke.

Kako javalja Klix.ba, ispred navedene crkve okupili su se mnogobrojni članovi grupe građana „Pravda za Davida“.

Radanović je uz dvadesetak članova grupe „Pravda za Davida“ naišla na zatvorena vrata Sabornog hrama Hrista Spasitelja, ali je oko 18 sati ipak ušla u crkvu i uspela da zapali sveću.

Kako kaže, ona ne zna gd,e se trenutno nalazi njen bivši muž Davor Dragičević za kojim je raspisana poternica.

– Davora nisam čula, ne znam gde je – navela je ona novinarima, navodeći da je sinoć imala informaciju da je uhapšen, što je policija negirala, piše FENA.

Kako je navela ovom prilikom, zapalila je sveću za sina Davida i sve ostale građane Banjaluke.

Potom su otpevali Davidovu pesmu „Klinac iz geta“, uzviknuli „Pravda za Davida“, a onda se mirno razišli.

Među građanima je bio i predsednik opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović koji je danas pozvan u policiju na informativni razgovor, jer je prisustvovao skupu „Pravda za Davida“.

Još nema informacija gde se nalazi otac ubijenog mladića Davor Dragičević koji je poslednji put viđen sinoć oko 23 časa blizu džamije Ferhadija, kada su prema njemu išla dva kordona specijalne policije, a novinarima je naređeno da se udalje sa tog mesta.

Banjalučka policija saopštila je da Davor Dragičević nije uhapšen, ali da se za njim i još četiri osobe traga, jer su sinoć prekršili javni red i mir, kao i zbog postojanja sumnje da su počinili krivična dela.

Policija traga i za poslanikom PDP-a Draškom Stanivukovićem koji je na svojoj Fajsbuk stranici poručio ministru policije Draganu Lukaču da nema vremena da se preda, jer je „zauzet i priča s narodom“.

– To je prkos, ponos, dostojanstvo – napisao je Stanivuković.

Sinoć je uhapšeno desetak građana koji su učestvovali na skupu „Pravda za Davida“ i protestnoj šetnji, a većina njih je tokom dana puštena na slobodu.

Jake policijske snage, uključujući i pripadnike Jedinice za podršku, i večeras su prisutni na Trgu Krajine.

Check Also

SRPSKI ANALITIČAR IZ SAD: „U VAŠINGTONU KAO DA JE RATNO STANJE!“

Sve u Vašingtonu i SAD deluje kao da je ratno stanje, kaže analitičar spoljne politike …