Home / AKTUELNO / KLUPKO SE ODMOTAVA: Nakon što je bivši oficir izjavio da su gardisti ubijeni zbog 1,5t kokaina – SASLUŠAN BORIS TADIĆ

KLUPKO SE ODMOTAVA: Nakon što je bivši oficir izjavio da su gardisti ubijeni zbog 1,5t kokaina – SASLUŠAN BORIS TADIĆ

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić saslušan je po nalogu Tužilaštva u SBPOK u vezi sa ubistvom dvojice gardista Dražena Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 2004. godine u Topčideru, saznaje Republika.rs.

Tadić, koji je u vreme ubistva gardista već bio predsednik Srbije i vrhovnih komadant, je pozvan da da izjavu povodom ovog slučaja oko koga su ispredane mnoge kontroverze godinama unazad.

Naime, prema saznanjima Republike, koje je potvrdio i advokat porodica ubijenih gardista, bivši oficir Vojske Srbije na saslušanju u tužilaštvu izjavio da su gardisti ubijeni zbog 1,5 tona kokaina sakrivenog u kasarni.

Tadić, koji je u vreme ubistva gardista već bio predsednik Srbije i vrhovnih komadant, je pozvan da da izjavu povodom ovog slučaja oko koga su ispredane mnoge kontroverze godinama unazad.

Naime, prema saznanjima Republike, koje je potvrdio i advokat porodica ubijenih gardista, bivši oficir Vojske Srbij na saslušanju u tužilaštvu izjavio da su gardisti ubijeni zbog 1,5 tona kokaina sakrivenog u kasarni.

– Navodno, sve je krenulo u Zrenjaninu. Jedan od glavešina bezbednosnih službi za taj okrug pratio je kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom droge i švercovala narkotike ka Mađarskoj, a najverovatnije i dalje u EU. Tada je došao do saznanja da se među dilerima nalaze i deca pojedinih oficira, ali i da je grupa povezana sa određenim ljudima koji su u to vreme bili aktivni u Vojsci. Prema saznanjima tog debeovca, štek za drogu bilo je upravo vojno podzemno sklonište Karaš na Topčideru! – rekao je tada sagovornik.

Upravo s obzirom na postojanje novih okolnosti u ovom slučaju, Tadić je i pozvan na saslušanje u SBPOK.

Uostalom, Tadić je i sam potvrdio da je pozvan da da izjavu povodom smrti gardista.

Podsetimo, i lider Narodne stranke Vuk Jeremić svojevremeno je dao izjavu u policiji u vezi sa zločinom, s obzirom na to da je pre vojnih zvaničnika, konkretno tadašnjeg načelnika Generalštaba Branimira Krge, znao da je u kasarni došlo do pogibije dvojice gardista.

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …