Home / AKTUELNO / KOLEGE U ŠOKU ZBOG MANDINE SMRTI: Svetlana Bojković – Kao da me je voz udario!

KOLEGE U ŠOKU ZBOG MANDINE SMRTI: Svetlana Bojković – Kao da me je voz udario!

mandic-manda– Ne znam šta da kažem, kao da me je udario voz. Mi smo proširena porodica. Veoma sam potresena. Otišao je sjajan glumac, veliki humanista, vredan čovek. Preminuo je u kostimu. Prava glumačka smrt. Strašno – u šoku je Svetlana Bojković

Poznati glumac Milorad Mandić Manda (55) preminuo je danas tokom izvođenja dečije predstave u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić”. Vest o smrti glumca potresla je njegove kolege i prijatelje koji se opraštaju od Mande.

– Ne znam šta da kažem, kao da me je udario voz. Mi smo proširena porodica. Veoma sam potresena. Otišao je sjajan glumac, veliki humanista, vredan čovek. Preminuo je u kostimu. Prava glumačka smrt. Strašno – u šoku je Svetlana Bojković.

– Umro dobri Manda. Godina glumačkih smrti, dobrih glumaca i ljudi. Onih koje ožali cela nacija – rekao je Siniša Kovačević.

– Tragedija. Ne mogu da dođem sebi, sad sam čuo u Dnevniku. Jedina misao koja mi pada na pamet je da ga je koštalo to što se sav predao Pozorištu “Boško Buha”, problemima i naporima da ono liči na neko pravo pozorište.

Nema utehe za porodicu, drugare. Ostaje nam samo da žalimo – smatra Ljubivoje Ršumović.

– U Budvi sam, i potpuno sam zatečen tom strašnom vešću. Pre dva dana smo snimali zajedno nastavak serije “Selo gori”. Najstrašnije je što se to desilo na premijeri predstave mog brata Milana kod koga je Manda praktično izgradio karijeru – kazao je Milutin Mima Karadžić i dodao:

– Toliko toga bih vam mogao reći, ali je sve stereotipno. Bio mi je prijatelj i saradnik, bukvalno od svojih prvih glumačkih dana. Do danas smo se naigrali i u filmu i u serijama, i u pozorištu. Bio je veliki drug i prijatelj.

Reditelj i glumac Radoš Bajić, prijatelj Milorada Mandića Mande, sa kojim je sarađivao u kultnoj seriji “Selo gori a baba se češlja” vidno potresen kaže da ga je vest o Mandinoj smrti strašno pogodila i da je šokiran onim što je sinoć saznao.

– Teško mi je da govorim u ovom trenutku, razumite me. Sa Mandom sam pre dva dana snimao nastavak serije ‘Selo gori’, i ova vest me je udarila kao grom – rekao je Bajić za internet-portal RTS-a.

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …