Home / AKTUELNO / KONAČNA POBEDA: DŽihadisti predaju Kabun! Simbol „pobune“ pod nogama Asadovih vojnika! (VIDEO)

KONAČNA POBEDA: DŽihadisti predaju Kabun! Simbol „pobune“ pod nogama Asadovih vojnika! (VIDEO)

sirija- vojska- vojnici

Sirijska arapska armija je, konačno, uspela da dođe do dugo očekivanog sporazuma o predaji istočnih predgrađa Damaska Kabun i Barzeh, sa džihadističkim formacijama koje su tokom prethodnih nekoliko meseci pružili neočekivano tvrd otpor vladinim snagama.

DŽihadisti su pristali da obustave ratna dejstva i da se evakuišu u Idlib, prenela je medijska kuća Al Masdar.

Tokom jučerašnjeg dana, SAA je uspela da načini veliki prodor kroz linije džihadista u Kabunu, zauzevši 45 stambenih zgrada u ovom naselju, čime je teritorija pod kontrolom sirijske Al Kaide gotovo podeljena na dva dela.

Kabun je pod kontrolom džihadista od početka „pobune“ protiv Bašara al Asada i dugo vremena je važio za njen simbol, kao najvažniji deo sirijske prestoince koji se nalazio pod kontrolom „pobunjenika“.

Ovo je velika pobeda za SAA, pošto su na ovom frontu bile raspoređene značajne snage sirijske vojske. Očekuje se da će jedinice nastaviti oslobađanje preostalih delova Damaska, sve do konačnog oslobođenja Istočne Gute.

Ranije danas SAA je objavila da je postignut dogovor o pomirenju sa još jednom džihadističkom grupacijom u blizini Damaska,

Pogledajte video:


(Pravda)

Check Also

ŠEKLER NAJAVIO: OVE KOVID PROPUSNICE SU SAMO UVOD! MORAJU DA VAŽE 24 ČASA!

Od sinoć od 22 sata počela je kontrola ugostiteljskih objekata kako bi se proverilo da …