Home / AKTUELNO / Konstantinu (9) je umrla mama, otac ga napustio: Nestao je ispred škole, posle dve godine našli su ga mrtvog na najbizarnijem mestu (VIDEO)

Konstantinu (9) je umrla mama, otac ga napustio: Nestao je ispred škole, posle dve godine našli su ga mrtvog na najbizarnijem mestu (VIDEO)

Čitavu Rusiju potresla je vest da je ispred škole u cisterni sa vodom pronađeno telo Kostanstantina Černova (9). Dečak je nestao početkom decembra 2015. godine, a sve do ove srede o njemu se nije znalo ništa. Organizovana je opsežna potraga ali se dečaku izgubio svaki trag.
501
Povodom Dana majki, koji se u Rusiji obeležava zadnje nedelje u novembru, učenici osnovne škole u Tagari na jugoistoku Rusije imali su zadatak da pročitaju pesmu posvećenu majci.

Konstantin Černov (9), Kostja, kako su ga od milja zvali, upitao je učiteljicu može li da preskoči taj zadatak što mu je učiteljica, koja je bila upoznata sa njegovim slučajem, dopustila.

Međutim, dečak nije mogao da se izbori sa osećanjima pa se rasplakao i izjurio iz učionice. Naime, devetogodišnjaku je neposredno pre toga umrla majka, a otac ga je napustio, pa su ga odgajali deda i baba.

Nakon što je izjurio iz učionice, učenici su Kostju odveli na vazduh, ali su se vratili bez njega. Učiteljica to nije primetila. Kostja je zadnji put viđen na ispred škole 5. decembra 2015. godine.

Za njim je organizovana velika potraga. Kako se radilo o maloj sredini i zajednici u kojoj se svi međusobno poznaju, volonteri koji su pokrenuli potragu nadali su se brzom pronalasku deteta i srećnom završetku. Međutim, nisu uspeli.

Potraga je proširena, uključilo se na stotine ljudi pa su pretražili i susedne oblasti.

Policija je pretražila sve napuštene kuće, ispitala svakog stanovnika sela, učenike, učitelje, ali bez rezultata. Psi tragači su prošli celu oblast, ali nisu ništa našli. Kostja je nestao bez traga.

Sve do ove srede to je bilo najviše što su istražitelji mogli da kažu o slučaju. Ali, tada su pronašli telo u cisterni sa vodom koja se nalazi ispred škole.

Telo nije moglo da se identifikuje, pa deda je unuka prepoznao po rancu koji je nosio, prenosi 24sata.hr.

Ostaje misterija kako je moguće da se u tako velikoj akciji dogodi ovakav propust. Telo se nalazilo par metara ispred školskih vrata.

Oksana Vasilishina koja je predvodila grupu volontera tragediju je proživela izuzetno lično.

– Dok je god Kostja bio na listi nestalih, ove dve godine i tri meseca, volonteri su se nadali da je živ pa gde god bio. Makar na drugom kraju sveta, ali živ – rekla je ona.

Svi koji su učestvovali u potrazi zatečeni su krajnjim ishodom. Nije ih pogodilo samo mrtvo telo, nego i činjenica da im je čitavo vreme bilo pred nosom.

Glavno je pitanje kako je dečak završio unutra.

Po rečima istražitelja, najverovatnije se radi o nesrećnom slučaju. Cisterna je bila u školskom dvorištu pa je teško da ga je neko tamo napao.

Takođe, nije se u igri mogao sakriti jer je do vrha bila napunjena vodom. Najverovatnije je nespretno upao i više nije mogao da izađe, zaključili su.

Slučaj će se nastaviti kako bi se utvrdili tačni detalji smrti, ali sigurno su se kod mnogih pojavile sumnje u to da je telo dečaka sve vreme bilo u cisterni u školskom dvorištu. Pogotovo zato što je pregledana prvi dan potrage.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

PALA ODLUKA: OD FEBRUARA OBAVEZNA VAKCINACIJA

Austrijski parlament usvojio je večeras odluku o uvođenju obavezne vakcinacije. Doris Bures, druga predsednica Nacionalnog …