Home / AKTUELNO / KUSTURICA O VUČIĆU I KOSOVU: Nadam se da rukovodstvo neće biti glupo i dozvoliti da bude iskorišćeno za jednokratnu upotrebu..

KUSTURICA O VUČIĆU I KOSOVU: Nadam se da rukovodstvo neće biti glupo i dozvoliti da bude iskorišćeno za jednokratnu upotrebu..

Reditelj Emir Kusturica u intervjuu za B92.net govorio je o svetskom prvenstvu, Kosovu, Aleksandru Vučiću te snimanju svog prvog filma na kineskom jeziku.

Kusturica u novom izdanju “Direktno sa Filipom” kaže da se Srbija decenijama kažnjava zbog bliskosti sa Rusima te da je naša fudbalska reprezentacija u utakmici sa Švajcarskom brutalno opljačkana. Reditelj je Filipu Čukanoviću rekao i da su najveći profiteri na Balkanu Albanci.

“Srbija mora da se bori za deo kosovskog bogatstva i teritorije. Kosovo je jedna od najvećih pljački dvadesetog veka. Ne znam da li može da se reši onako kako smo zamislili ali plaši me da veliko popuštanje može da dovede u pitanje i narod i njegovu vlast jer svako popuštanje vodi ka tome da ,,zapad,, onoga koji obavi instalira nekim novim. Nadam se da rukovodstvo neće biti glupo i dozvoliti da bude iskorišćeno za jednokratnu upotrebu,,

Kusturica objašnjava i zašto je podržao Aleksandra Vučića. Tvrdi i da u Srbiji uvek postoji dovoljno trafikanata koji misle da onaj koji je na vlasti sve loše radi. Govori i o podizanju spomenika braći Sokolović i Svetom Makariju.

Otkriva i kada počinje da snima svoj prvi film na kineskom jeziku i sa kineskim glumcima pod nazivom “Just one more time”.

Intervju je ovde: https://www.b92.net/video/vesti.php?yyyy=2018&mm=06&dd=26&nav_id=1410514

(B92)

Check Also

ISPOVEST ŽENE MIKE ALEKSIĆA: SVE SU TO DOBRO ORGANIZOVALI KROZ INSTITUCIJE SISTEMA, NE DAJUĆI MU PRILIKU DA KAŽE IJEDNU REČ

Mika je strašan borac i verujem da nije kriv. On je čovek koji se ne …