Home / AKTUELNO / Lansirane britanske rakete- udari po ruskim položajima! (video)

Lansirane britanske rakete- udari po ruskim položajima! (video)

Nakon što je Velika Britanija tajno isporučila svoje rakete Brimstone Ukrajini, postalo je poznato da ukrajinska vojska takođe ima mobilni lanser za masovno lansiranje ovih raketa.

Ukrajinska vojska objavila je snimak udara tri britanske rakete Brimstone odjednom.

Kako se ispostavilo, Velika Britanija je Ukrajini takođe obezbedila neku vrstu mobilnog lansera, sposobnog, po svemu sudeći, da proizvede masivno lansiranje projektila Brimstone.

Nije moguće u potpunosti istražiti lanser, međutim, on se, očigledno, sastoji od mnogih ćelija u kojima su postavljene rakete. Ovo omogućava da se istovremeno ispali više projektila. Štaviše, instalacija je prilično kompaktna i može se lako prikriti.

Na predstavljenim video kadrovima možete videti trenutak lansiranja tri projektila Brimstone odjednom. Oni se mogu navesti do cilja pomoću malih dronova, što pruža mogućnost nanošenja brzih udara na udaljenosti do 12 kilometara.

Stručnjaci, između ostalog, obraćaju pažnju na to da rakete idu do cilja na relativno maloj visini, što očigledno otežava njihovo otkrivanje i presretanje, a s obzirom na supersoničnu brzinu, za udar će biti potrebno svega nekoliko sekundi.

Do danas je poznato da Oružane snage Ukrajine aktivno koriste takve rakete, ali još nije bilo moguće utvrditi njihovu efikasnost.

(Webtribune.rs)

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …