Home / AKTUELNO / LAVROV O NAPADIMA AMERIKE NA SIRIJU: Sve podseća na invaziju na Irak!

LAVROV O NAPADIMA AMERIKE NA SIRIJU: Sve podseća na invaziju na Irak!

lavrov

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izrazio je danas nadu da američki raketni napadi na sirijsku vazduhoplovnu bazu neće „nepovratno“ ošteti odnose između Moskve i Vašingtona, i poručio da će Rusija zahtevati od SAD da objasne zašto su izvršili napade.

„Nadam se da ova provokacija neće nanetu nenadoknadivu štetu“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Taškentu, prestonici Uzbekistana, preneo je Rojters.

Šef ruske diplomatije nazvao je američki napad u Siriji „aktom agresije zasnovan na potpuno izmišljenom izgovoru“, preneo je Rojters.

„Podseća me na situaciju 2003. kada su SAD i Britanija, zajedno sa nekim svojim saveznicima, napali Irak“, rekao je Lavrov.

On je dodao da će Moskva zahtevati da se otkrije istina o odluci SAD da napadnu Siriju..

„Ne znam kada ćemo moći da sanzamo kako su SAD odlučile da napadnu SIriju, ali moramo zahtevati da se otrkije istina i to ćemo uraditi“, rekao je Lavrov.

Ruski predsednik Vladimir Putin veruje da američki napad na sirijske vojna postrojenja predstavlja agresiju protiv suverene zemlje, izjavio je ranije danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Rojters prenosi navode iz Kremlja da Putin američki napad na vazduhoplovnu bazu u Siriji nanosi ozbiljnu štetu odnosima SAD i Rusije i da se radi o ciničnom pokušaju odvlačenja pažnje sveta od ubijanja civila u Iraku.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …