Home / AKTUELNO / LAZANSKI O RUSKOJ VOJNOJ MOĆI: Ko sada sme na Putina da krene?! (VIDEO)

LAZANSKI O RUSKOJ VOJNOJ MOĆI: Ko sada sme na Putina da krene?! (VIDEO)

Za samo 24 sata Rusija je transportnim avionima prebacila u Siriju, u vazduhoplovnu bazu Hmejmim južno od Latakije, bateriju sistema PVO S-400.

miroslav-lazanski

Uz dolazak novih 12 lovaca „su-30” i modernizovanih aparata „su-27”, a možda i supermodernih lovaca „su-35S”, kao i postavljanje krstarice „Moskva” uz obalu Sirije, sistem protivvazdušne odbrane ruskih baza u Tartusu i kraj Latakije trebalo bi da bude zaokružen.

To je reakcija na rušenje ruskog bombardera „su-24” od strane turskih lovaca F-16. Sistem S-400 jeste najmoderniji sistem PVO u naoružanju ruskih oružanih snaga. Trenutno je na borbenom dežurstvu u Rusiji pet pukova tog sistema.

Projektili koje koristi taj sistem PVO uništavaju, sa verovatnoćom od 98 odsto, sve poznate avione zapadne proizvodnje, kako lovce, bombardere tako i aparate „stelt” tehnologije na svim mogućim visinama i na daljini od 400 kilometara. Sistem S-400 uništava i krstareće i balističke rakete sa istom verovatnoćom.

Novi ruski lovci stižu da bi ruski bombarderi tokom akcija imali i neophodnu pratnju u vazduhu. Sa dometom svojih radara, na lovcu „su-27” radar tipa N001 ima domet do 80 km, a na lovcu „su-35S” domet radara IRBIS je do 400 km, bombarderi „su-34” i „su-24”, kao i jurišni avioni „su-25 trebali bi da izbegnu svako iznenađenje iz turskog vazdušnog prostora.

Sa raketama vazduh–vazduh tipa R-73, dometa 30 km, R-27 dometa od 60 do 90 km i R-37M dometa do 280 km, to je, naravno osim projektila R-73, solidna prednost u odnosu na rakete koje lansiraju turski lovci F-16 čija je najbolja raketa vazduh–vazduh američki „amraam”.

Krstarica „Moskva”, inače komandni brod ruske Crnomorske flote, ima nosivost od 11.500 tona, maksimalnu brzinu od 32 čvora, može da boravi na otvorenom moru i plovi bez popune gorivom 30 dana, a posada ima 485 ljudi.

Od naoružanja krstarica „Moskva” ima 16 protivbrodskih raketa tipa „bazalt”, kao i sistema PVO „fort”, što je brodska verzija raketnog sistema PVO S-300. Na krstarici postoji osam vertikalnih lansera sa ukupno 64 projektila brodskog sistema PVO „fort”, odnosno sistema S-300.

Sa sistemom PVO S-400 u bazi Hmejmim i sistemom PVO „fort” na krstarici „Moskva”, Rusi sada imaju rakete PVO dometa i unutar vazdušnog prostora Turske.

Tek sada nastaje trenutak ozbiljnog odmeravanja snaga- VIDEO:

 

(Politika, Pravda)

Check Also

RAT UKRAJINE I RUSIJE POČINJE U MAJU! VOJNI EKSPERT TVRDI DA ĆE SUKOB DOVESTI DO KRVAVOG SCENARIJA ZA CEO SVET!

Rat između Rusije i Ukrajine može početi u roku od mesec dana, a lokalni sukob …