Home / AKTUELNO / LAŽNA NAGRADNA IGRA: PREVARANTI VREBAJU BEOGRAĐANE Traže i po 1.000 evra za nepostojeće nagrade!

LAŽNA NAGRADNA IGRA: PREVARANTI VREBAJU BEOGRAĐANE Traže i po 1.000 evra za nepostojeće nagrade!

novac- dinari-pare- foto- zorana- jevtic

 

Grupa prevaranata vreba lakoverne gradjane i nudeći im da učestvuju u velikoj igri na sreću u kojoj navodno mogu da osvoje vredne poklone i novac, otima im iznose od nekoliko hiljada dinara do preko hiljadu evra!

Žrtve prevare, kako otkriva sagovornik Kurira iz Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu, najčešće su starije žene koje prihvataju da se oprobaju u igri pod nazivom „Gros“. U ovom tužilaštvu napominju da su na njihovoj teritoriji procesuirane čak dve ovakve grupe.

– Funkcionišu po ustaljenom metodu, uglavnom u grupama od šest osoba, od kojih su najčešće dve žene.

Svako ima svoju ulogu, primera radi, dok jedna žena vreba i vrbuje žrtve, ostali čekaju u iznajmljenim lokalima i glume igrače koji već dobijaju vredne nagrade ili novac – objašnjava način funkcionisanja ovih prevaranata sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, najčešće žena „slučajno“ prilazi na ulici i ponudi vaučer uz pomoć kog mogu da se dobiju roba ili novac, a kada žrtva pristane da se igra, odvodi je u lokal.

– Kada stignu, unutra je već pet osoba koje se takmiče, i po ustaljenom metodu, baš u tom momentu druga žena iz grupe osvaja nagradu, što žrtvi daje nadu da i ona može da bude potencijalni dobitnik.

Kada pristane, i izgubi celokupan iznos koji ima u novčaniku, uvek se tu nađe neko ko nudi novac na pozajmicu. Najčešće žrtve, prevarantima su tako dale ili ostale dužne iznose od oko 1.000 evra – objašnjava naš sagovornik na koji način funkcioniše grupa.

Naš sagovornik otkriva da je veliki broj prevarenih na teritoriji celog Beograda.

– Građani se upozoravaju da ne ulaze u lokale i da ne prihvataju učešće u ovakvim igrama na sreću, jer je reč o najobičnoj prevari – upozorava sagovornik Kurira.

(Jelena Spasić, Kurir)

Check Also

FOREIGN POLICY ZATRESAO ZAPAD: NEMAČKA DA VODI TAJNE PREGOVORE SA MOSKVOM!

NEMAČKA se protivi „ponižavanju Rusije“ i spremna je da zanemari pomoć Ukrajini zbog toga, napisao …