Home / AKTUELNO / LEGENDA JUGOSLOVENSKE I HRVATSKE KOŠARKE DINO RAĐA: Evo reći ću vam u čemu je razlika između nas i Srba!

LEGENDA JUGOSLOVENSKE I HRVATSKE KOŠARKE DINO RAĐA: Evo reći ću vam u čemu je razlika između nas i Srba!

500

Kriza u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji traje već godinama, a poslednji „šamar“ desio se od Holandije, gde su u kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo 2019. godine izgubili rezultatom 68:61.

Razlika između košarkaških reprezentacija Hrvatske i Srbije je u tome da su Srbi nastavili da rade po principima škole iz koje potiče i hrvatska košarka i što se poštuje reč legendi, rekao je u intervjuu za „Večernji list“ bivši hrvatski košarkaš, Dino Rađa.

„Kod njih su njihove legende poput Ivkovića, Obradovića, Maljkovića, pa sad i Saše Đorđevića, nastavile da rade po crti te škole, dok je kod nas košarku svojevremeno preuzeo sudija koji je od toga napravio svoj biznis. I tako je bilo 20 godina.

Kod njih se poštuje to što legende kažu i toga se drže, dok kada smo mi to pokušali, bili smo zaustavljeni“, rekao je Dino Rađa, objašnjavajući razlike hrvatske i srpske košarke.

Kriza u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji traje već godinama, a poslednji „šamar“ desio se od Holandije, gde su u kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo 2019. godine izgubili rezultatom 68:61.

Holandija, koja nikada nije važila za košarkašku naciju, priredila je iznenađenje pobedom protiv Hrvatske, piše „B92“.

Hrvatska danas igra sa reprezentacijom Italije, a Rađa kaže da su u situaciji „kao da su tek sleteli na Mesec“ i da moraju da se snađu i grade ispočetka.

„Moramo učiti od drugih, ne živi se na staroj slavi. Mi te reprezentacije potcenjujemo, a ipak u Holandiju i Rumuniju idemo na derbi“, rekao je Rađa.

Hrvatska se nalazi sa reprezentacijama Italije, Holandije i Rumunije u grupi za kvalifikaciju na svetsko prvenstvo, a najbolje tri reprezentacije idu dalje.

(Mediji)

Check Also

SAD POČINJU ZAUZIMANJE SEVERNOG MORSKOG PUTA- MOGUĆ SUKOB SA RUSIJOM

Sjedinjene Države i njihovi saveznici žele da pojačaju svoje prisustvo na Arktiku kako bi kasnije …