Home / AKTUELNO / Mađarski Putin otkriva: Iza masovne integracije migranata u Evropu, stoji stvaranje “transnacionalnog carstva”

Mađarski Putin otkriva: Iza masovne integracije migranata u Evropu, stoji stvaranje “transnacionalnog carstva”

orban- soros

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da “iluzija masovne integracije” ne funkcioniše u praksi i da migrante treba izbaciti iz Evrope, optuživši pritom milijardera Džordža Sorosa da su migracije “dobar biznis” za njega.

Orban smatra da je multikulturalizam u Evropi propao, stoga Evropska unija pokušava da to naplati zemljama članicama, među kojima je i Mađarska.

On kaže da EU pokušava da raspodeli migrante, kojima je neopravdano dopušten ulazak u zapadnu Evropu, među zemljama koje su odbile da ih prime na svoju teritoriju.

Predlog Mađarske za ovo rešenje je da se migranti, umesto raseljavanja, u potpunosti izbace iz Evrope.

Premijer Mađarske osvrnuo se i na Sorosa, za koga kaže da koristi “predatorske nevladine organizacije” kako bi uspostavio “transnacionalno carstvo”.

Orban smatra da su migracije “dobar biznis” za Sorosa, ali da bi bio mnogo bolji da Mađarska nije digla galamu oko toga.

– Razlog zašto je tako ljut na Mađarsku i mene lično je taj što stojimo na putu njegovog velikog plana i velikog biznisa – rekao je Orban.

Navode da se “nijednoj naciji ne može narediti sa kim mora da živi u vlastitoj zemlji”, što on smatra da je suverena odluka koju svaka zemlja mora sama da donese.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …