Home / AKTUELNO / MAĐARSKI PUTIN POZVAO NA USTANAK U EVROPI: Dosta je bezbožnika iz Brisela i nezasitih kapitalista!

MAĐARSKI PUTIN POZVAO NA USTANAK U EVROPI: Dosta je bezbožnika iz Brisela i nezasitih kapitalista!

orban

Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je evropske nacionalističke čelnike da ustanu protiv „bezbožnog saveza briselskih birokrata, svetskih liberalnih medija i nezasitnih međunarodnih kapitalista“.

Europska unija prolazi kroz burno razdoblje nakon odluke Britanaca da napuste blok evropskih zemalja i u vreme rastuće popularnosti stranaka koje zagovaraju nacionalne interese na izborima u Holandiji i u Francuskoj.

Orban, čija stranka Fides izlazi na izbore 2018. nakon dva uzastopna mandata na čelu države, pozvao je nacionalističke čelnike da sprovedu „duboku, ali mirnu“ transformaciju Evrope.

„Još uvek možemo tu rastući energiju nezadovoljstva držati u ustavnim okvirima i izmeniti evropsko carstvo, ali na miran način“, rekao je Orban pred stranačkim pristalicama.

Mađarska je pod Orbanom zaoštrila odnose sa evropskim i svetskim partnerima zbog ekonomskih i demokratskih pitanja, poput migracija koje premijer smatra pretnjom društveno-ekonomskom oporavku Evrope.

„Da bi sačuvali našu nezavisnost moramo se hrabro boriti u bitkama koje stoje pred nama.

Moramo zaustaviti Brisel, odbraniti naše granice, reći ne masovnim premeštanjima stanovništva“, istakao je Orban i dodao da vlada mora biti „u rukama nacionalnih snaga“.

(Kurir)

Check Also

PAROVIĆ OTKRIO: ČAK I DA AMERIKANCI ODU IZ BONDSTILA, VUČIĆ NEĆE VOJSKOM NA KiM! (VIDEO)

Specijalne jedinice kosovske policije od jutros se nalazi u neposrednoj blizini prelaza Jarinje i Brnjaku. …