Home / AKTUELNO / MAKEDONIJU ČEKA PAKAO! OBJAVILI RAT NVO I AMERIČKOJ AMBASADI! Gruevski i Makedonci objavili da Amerikanci neće upravljati Makedonijom!

MAKEDONIJU ČEKA PAKAO! OBJAVILI RAT NVO I AMERIČKOJ AMBASADI! Gruevski i Makedonci objavili da Amerikanci neće upravljati Makedonijom!

gruevski
VMRO-DPMNE neće priznati prekrajanje izborne volje građana i eventualno ponavljanje izbora, izjavio je večeras lider te stranke Nikola Gruevski u obraćanju svojim pristalicama koje se već treći dan zaredom okupljaju ispred sedište Državne izborne komisije (DIK).

On ih je obavestio da je izvršni odbor VMRO-DPMNE doneo proglas u kojem se kaže da DIK donosi nezakonite odluke sa ciljem izigravanja izborne volje naroda.

„Rad DIK se pretvorio u parodiju“, rekao je Gruevski i dodao da ima informacije da se na neke članove Komisije vrši pritisak kako bi se postigao „postizborni inženjering i falsifikovanje izborne volje građana“.

DIK je u petak, nakon prigovora, poništio rezultate glasanja na jednom biračkom mestu i naložila ponavljanje izbora na tom mestu. Ponovljeno glasanje na biračkom mestu sa samo 800 birača u Gostivaru moglo bi eventualno da promeni rezultat izbora, s obzirom na to da je on veoma tesan – 51:49 poslanika, u korist vladajuće VMRO-DPMNE.

Gruevski je napomenuo da Upravni sud može da koriguje neke nezakonite odluke, te da niko nema pravo da utiče na odluke tog suda, a da, ukoliko i Upravni sud podlegne pritiscima, VMRO-DPMNE to neće prihvatiti.

Prema njegovim rečima, VMRO-DPMNE neće učestvovati u ponavljanju izbora i neće priznati eventualno izmenjene rezultate, prenela je Nova TV.

„Nećemo dozvoliti kriminalcu (Zoranu) Zaevu da formira vladu sa falsifikovanom voljom građana Makedonije“, poručio je Gruevski, govoreći o lideru socijaldemokrata.

Prema njegovim rečima, VRMO-DPMNE neće dozvoliti funkcionisanje institucija sa falsifikovanom voljom i bez legitimiteta građana.

„Država mora suvereno da donosi odluke. Neki ambasadori počeli su previše da se mešaju u unutrašnju politiku zemlje i to mora da prestane. Ostajemo, naravno, otvoreni za komunikaciju sa svim ambasadorima u našoj zemlji. VMRO-DPMNE neće dozvoliti dalje mešanje stranih ambasadora unutrašnje stvari zemlje i zahteva od njih da ostanu u okviru svojih diplomatskih mandata“, naglasio je Gruevski.

Dodao je da on i njegova partija više neće učestvovati u pregovorima sa učešćem stranih ambasadora i predstavnika drugih država na kojima bi se donosile odluke koje su u nadležnosti samo predstavnika koje bira makedonski narod.

Dodatno je naglasio da „neki nezavisni predstavnici u DIK nisu nezavisni“ i nastavio:

„Državna izborna komisija je donela nezakonite odluke radi izigravanja izborne volje građana. Rad DIK se pretvorio u parodiju. Imamo informacije da su se u taj rad umešali neki strani predstavnici da b izvršili uticaj na neke članove DIK da bi stvorili pretpostavke za postizborni inženjering i falsifikovanje izborne volje građana“.

Lider VMRO-DPMNE objavio je da je njegova partija bila i da ostaje prozapadna i da njeni ciljevi ostaju – ulazak Makedonije u EU i NATO.

Podvukao je da želi i „strateško prijateljstvo sa Sjedinjenim Državama“.

(Tanjug – Fakti)

Check Also

UZBUNA U SAD! RUSKI NUKLEARNI BOMBARDERI TU-160 POLETELI KA AMERICI!

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je, u okviru trenažne vežbe, uputilo dva bombardera Tu-160 …