Home / AKTUELNO / Marin Le Pen obećala Francuzima proterivanje svih stranaca, ukidanje „Šengena” i kontrolu nacionalnih granica!

Marin Le Pen obećala Francuzima proterivanje svih stranaca, ukidanje „Šengena” i kontrolu nacionalnih granica!

Marin Le Pen

Predsednička kandidatkinja ekstremne desnice Marin Le Pen izjavila je danas da će ukinuti šengenski sporazum o slobodnom kretanju i da će izbaciti strance iz zemlje koji imaju „dosije o radikalizaciji”, ukoliko pobedi na izborima u Francuskoj.

Marin Le Pen je u video klipu u kojem je predstavila deset prioriteta u slučaju da pobedi u prvom i drugom krugu izbora, 23. aprila i 7. maja, obećala i referendum o drugačijoj organizaciji određenih nacionalnih institucija.

Predsednica Nacionalnog fronta je rekla da su proriteti “nacionalni princip i odbrana francuskog identiteta, naroda, istorijske i kulutrne baštine”, kao i smanjenje broja poslanika i senatora.

Marin Le Pen je rekla da bi smanjila za 10 odsto prve tri rate poreza na dohodak i uvela penziju sa 60 godina za one zaposlene koji su ostvarili 40 godina radnog staža.

Pored ukidanja šengenskog sporazuma, kandidatkinja ekstremne desnice bi ponovo uvela kontrolu nacionalnih granica, izbacila strance koji imaju „dosije o radikalizaciji” i oduzela državljanstvo onima koji imaju dvojno državljanstvo ali “imaju veze za džihadistima”.

Prema poslednjoj anketi, Marin Le Pen je u maloj prednosti u odnosu na kandidata centra Emanuela Makrona i njih dvoje mi mogli da budu pobednici prvog kruga izbora.

(Beta)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …