Home / AKTUELNO / MARIN LE PEN OPTUŽILA EU: Vi ste krivi za haos u Siriji, umesto da se borite protiv džihadista vi ste se borili protiv Asada i Putina!

MARIN LE PEN OPTUŽILA EU: Vi ste krivi za haos u Siriji, umesto da se borite protiv džihadista vi ste se borili protiv Asada i Putina!

marin- le- pen
Francuskinja Le Pen optužila EU za haos u Siriji

Lider francuske partije Nacionalni front je optužila EU da je odgovorna za pogoršavanje krize u Siriji, govoreći da pokušavaju da obore vladu umesto da se bori protiv terorista, izveštava “presstv.ir”

U govoru na Evropskom parlamentu u Strazburu u sredu, Marin Le Pen je rekla je Brisel bio previše zauzet pokušajima da smeni sirijskog predsednika Bašara al-Asada, dok su ruske snage bile angažovane u pokušajima da pobede ISIS.

“Sve ste uradili da srušite vladu Sirije, bacivši zemlju u strašan građanski rat, dok optužujete Rusiju koja se zapravo bori protiv Daesh-a,“ rekla je Le Pen.

Ona je takođe naglasila da su politike EU i Amerike direktno doprinele krizi u Siriji.

Ruski vazduhoplovni borci su napadali naoružane teroriste, uključujući i Daesh i Jabhat Fateh al-Sham terorističke grupe, širom Sirije na zvaničan zahtev predsednika vlade Bašara al-Asada od septembra 2015. godine.

On je naglasila da su politike EU i SAD direktno doprinela trenutnoj krizi u Siriji, koja je uzela oko 400.000 života od marta 2011. godine.

“Ne možete sakriti svoju odgovornost (…) za guranje ovog dela sveta u apsolutno monstruozni haos,“ istakla je Le Pen, koja namerava da se kandiduje za predsednika sledeće godine.

Le Pen je takođe osudila “neodgovoran“ pristup EU izbegličkim krizama u Evropi.

“Nisu preduzete nikakve prave mere za suzbijanje kriza. Vaša neodgovorna politika nam, naprotiv, donosi sve više i više ekonomskih migranata,“ rekla je ona.

Evropa se suočava sa neviđenim prilivom izbeglica, koji su pobegli iz zona sukoba u Severnoj Africi i na Bliskom istoku, posebno u Siriji.

(Webtribune.rs)

Check Also

NOVA PRAVILA! VOZAČI OPREZ: AKO NEMATE OVO NA AUTU, POLICIJA ĆE VAS ISKLJUČITI IZ SAOBRAĆAJA..

Saobraćajna policija ima pune ruke posla ovih dana na putevima. Za pet dana napisano je …