Home / AKTUELNO / MASOVNO HAPŠENJE DILERA U SRBIJI: Pogledajte munjevitu policijsku akciju „TRN“! (VIDEO)

MASOVNO HAPŠENJE DILERA U SRBIJI: Pogledajte munjevitu policijsku akciju „TRN“! (VIDEO)

policija-hapsenjeFoto: MUP Srbije

Oni se terete da su, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, od januara 2016. godine do 22. juna 2016. godine, sa teritorije Albanije preko Kosmeta krijumčarili marihuanu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u nastavku operativne obrade “Trn“, presekli su lanac krijumčarenja marihuane i zaplenili oko 16 kilograma ove droge i uhapsili šestočlanu organizovanu kriminalne grupu.

Uhapšeni su A. A. (44) iz Subotice, A. N. (45) iz Velikog Trnovca, V. A. (46) iz Velikog Trnovca, B. L. (48) iz Subotice, J. J. (27) iz Novog Kneževca i S. B. (47) iz Subotice, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Oni se terete da su, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, od januara 2016. godine do 22. juna 2016. godine, sa teritorije Albanije preko Kosmeta krijumčarili marihuanu.

Policija je osumnjičene zatekla prilikom primopredaje oko šest kilograma marihuane u vikendici u okolini Subotice, a pretresom

kuće S. B. pronađeno još oko osam kilograma. U prethodnom periodu od ove organizovane kriminalne grupe zaplenjeno je dva puta po kilogram opojne droge marihuane.

Ukupna vrednost opojne droge marihuana koja je oduzeta na ilegalnom tržištu iznosi oko 20.000 evra.

Dosadašnjim radom po ovoj operativnoj obradi u februaru 2016. godine na području Beograda lišena su slobode dva lica, osumnjičenih da su članovi zasebne kriminalne grupe, koja se marihuanom, kako se sumnja, snabdevala od navedene organizovane kriminalne grupe. Tom prilikom je pronađeno 13 kilograma marihuane namenjene za uličnu prodaju na ilegalnom tržištu Srbije.

Po nalogu zamenika tužioca za organizovani kriminal u Beogradu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Operativna obrada “Trn” realizovana je sa ukupnom zaplenom od oko 29 kg opojne droge marihuane i hapšenjem osam osoba.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

 

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …